´OSMANCIK’A AKŞEHİR’DE YOĞUN İLGİ

26 ŞUBAT 2013

‘OSMANCIK’A AKŞEHİR’DE YOĞUN İLGİ
– TARIK BUĞRA AKŞEHİR’DE ‘OSMANCIK’ İLE ANILDI.
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, AKŞEHİRLİ YAZAR TARIK BUĞRA’NIN ‘OSMANCIK’ ADLI OYUNUNU, AKŞEHİR’DE SAHNELEDİ.
– AKŞEHİRLİLER, BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU’NA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Akşehirli ünlü yazar Tarık Buğra’nın ‘Osmancık’ oyununu, yazarın vefatının 19. yılında Akşehir’de sahneledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sanatseverleri tarih yolculuğuna çıkaran ‘Osmancık’ oyununu, Akşehir’de izlenime sundu. Akşehir Belediyesi tarafından Akşehirli ünlü yazar Tarık Buğra´yı anmak amacıyla düzenlenen programın konuğu olan Akşehir’e turneye giden Şehir Tiyatrosu, Buğra’nın en önemli eserlerinden biri olan ‘Osmancık’ı, vefatının 19. yılında yazarın memleketinde sanatseverlerin beğenisine sundu. Sanatçılar, Akşehir Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunla Akşehirlileri adeta büyüledi. İzleyicilerden yoğun ilgi gören oyunun sonunda sanatçılar, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Şehir Tiyatrosu’na plaket
Osmancık’ı Akşehir Kaymakamı Ali Dursun da ilgiyle izledi. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehirli ünlü Yazar Tarık Buğra´yı vefat yıldönümünde kendi eserinin yorumlandığı tiyatro oyunuyla anarak, ünlü yazarı genç kuşaklara daha iyi anlatabilmeyi istediklerini ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarını başarılı performanstan dolayı tebrik eden Oğul, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ertan Akman’a plaket vererek teşekkür etti. Akman, Osmancık’ın ‘Osman Gazi’ olarak tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu konu alan oyunun Akşehir’de ilgi görmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Güçlü kadro
Tarık Buğra’nın yazdığı ve yine Tarık Buğra ile Dinçer Sümer tarafından oyunlaştırılan ‘Osmancık’ı Mustafa Sekmen yönetti. Oyunun dekor ve kostümleri Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımı Zeynel Işık ve müzikleri ise Murat Gedikli imzasını taşıyor. Oyunda Fatih Ateş, Altuğ Görgü, Günay Güney, Bülent Uçar, Uğur Serener, Nihat Çetinkaya, Ertan Akman, Nihal Türksever Erten, Ebru Serener Ergüç, Müge Açıkdüşünenler, Kazım Güçlü, Eren Topçak, Didem Hun Liman, İpek Zeylan, Tayfun Özeren, Burhan Narınç, Musa Can Pekcan, Özkan Kılıç, Metehan Kaya, Serdar Soyer, Kemal Aydemir, Mustafa Acar, Oğuzhan Serkan Bayram, Melih Kurtarıcı, Sinem Akar, R. Sidal Damar, Seçil Girgin, Gürkan Sargın, Uğur Çakmak, Fethi Abdullah Avşar ve Melih Kurtarıcı rol alıyor.

zp8497586rq