Amatör tiyatrocular bu Şehir’ de yetişecek

0
1218

12 KASIM 2015

BASIN BÜLTENİ

Amatör tiyatrocular bu Şehir’de yetişecek
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Amatör Tiyatro Kolu’na katılmaya hak kazanan tiyatro gönüllüleri eğitimlerine başlıyor.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Amatör Tiyatro Kolu, çalışmalarına başlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından, tiyatronun sanat olarak algılanması ve yaygınlaşmasına yönelik olarak 2015 – 2016 sezonunda oluşturulan ‘Amatör Tiyatro Kolu’ çalışmalarına başlıyor.
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni E. Ertan Akman’ın koordinasyonunu üstlendiği programa tiyatro sanatına ilgi duyan 21 yaş ve üzerindeki vatandaşlar katılıyor. Programa başvuru yapan 100’ü aşkın aday, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan seçme ve değerlendirmelere katıldı. Seçmelerde başarılı olan 51 tiyatro sevdalısı genç, ‘Amatör Gençlik Tiyatrosu’ ve ‘Yetişkin’ kategorilerinde eğitimlere katılabilecek. 
Şehir Tiyatrosu sanatçılarının görev aldığı program ile tiyatro tekniklerinden yararlanılarak iletişim becerileri, bedensel ve sözel ifade, düzgün konuşma, yaratıcılık, uyum, güven, empati, muhakeme, hayal ve gözlem, eleştiri/özeleştiri becerilerinin gelişimi amaçlanıyor.
Şehir Tiyatrosu sanatçıları nezaretinde 1 ay süre ile 2 ayrı grupta sürdürülecek çalışmalar sonucunda; oyun grupları belirlenecek ve provalara başlanacak. Prova sürecinin 2,5 ay süreceği programların ardından hazırlanan oyunlar ise sezon içinde Şehir Tiyatrosu sahnelerinde periyodik olarak sahnelenecek. Adaylar, başvuru sonuçlarına ise bursasehirtiyatrosu.gov.tr adresinden ulaşabilirler.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ