Bu ‘Şehir’de tiyatro her yerde

21 AĞUSTOS 2017

Bu ‘Şehir’de tiyatro her yerde

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, ‘Çırçır Sefası’ ve ‘Çemberimde Gül Oya’ oyunlarıyla vatandaşlara eğlenceli anlar yaşatmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz turnesine sevilen oyunlarıyla devam ediyor. Tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla başlatılan ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, Şehir Tiyatrosu sanatçıları, ‘Çırçır Sefası’ ve ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı oyunlarını vatandaşların beğenisine sundu. Usta sanatçılar, Gemlik İlçesi’nin Umurbey ve Karacali mahallelerinden Büyükorhan’ın Armutçuk Mahallesi ile Karacabey’in Yeniköy Mahallesi’ne kadar pek çok noktada oyunlarını sahneledi. Oyunları ilgiyle izleyen sanatseverler, sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.
Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen ‘Çemberimde Gül Oya’, seyirciyi de içine alan eğlenceli temsille, keyifli dakikalara imzasını attı. Köy seyirlik oyunlarından ‘Çeşme Başı’, ‘Ana Kız Atışması’, ‘Kasap’ ve ‘Sınır Taşı’ oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla aktarırken, sevilen türküler de oyuna renk kattı. ‘Mandıra Sefası’ adlı Karagöz oyunun ortaoyunu uyarlaması olarak Gökhan Bulut tarafından yeniden yazılan ‘Çırçır Sefası’ da Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Murat Liman yönetmenliğinde sahnelendi. Müzikleri Ömer Göktepeliler’e ait olan oyun, tüm ortaoyunlarında olduğu gibi Kavuklu’nun yanlış algılamaları ve saflığından yararlanan sözde uyanıkların neden olduğu olaylar çerçevesinde gelişerek, izleyiciye kahkaha dolu anlar yaşattı.

Turne programı
Çır Çır Sefası