Çemberimde Gül Oya

0
2080

8 HAZİRAN 2017

BASIN BÜLTENİ

Çemberimde Gül Oya
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı yeni oyununu Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneledi.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ramazan akşamlarına keyifli oyunlarıyla renk katıyor. Şehir Tiyatrosu, ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı yeni oyununu da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında yaz boyunca sahneleyeceği oyunlarından ‘Çemberimde Gül Oya’, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşturdu. Bursalıların ilgiyle izlediği oyun, keyifli anlara imzasını attı. Geleneksel tiyatronun köy seyirlik biçimini eksen alarak, farklı tekniğe sahip metinlerden bölümlerin harmanlanmasıyla Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen Çemberimde Gül Oya, türünün bir yansıması olarak ve yer yer seyirciyi de içine alarak keyifli bir seyir imkânı sundu. Köy seyirlik oyunlarından Çeşme Başı, Ana Kız Atışması, Kasap ve Sınır Taşı oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla aktarırken, oyunlar arası geçişler de halk müziğin bilinen türküleri ile sağlandı. Eğlenceli oyunu ilgiyle izleyen sanatseverler, gecenin sonunda sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.

ÇEMBERİMDE GÜL OYA
09 Haziran Cuma GÜRSU Saat: 21.15
10 Haziran Cumartesi MUSTAFAKEMALPAŞA Saat: 21.15
17 Haziran Cumartesi YENİŞEHİR Saat: 21.30
19 Haziran Pazartesi BÜYÜKORHAN ARMUTÇUK Saat: 21.30
20 Haziran Salı KARACABEY (YENİKÖY) Saat: 21.30
22 Haziran Perşembe HARMANCIK Saat: 23.00

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ