‘Dünya Tiyatro Günü’ Bursa’da kutlandı

30 MART 2017

‘Dünya Tiyatro Günü’ Bursa’da kutlandı

BURSA – Bursa’da tiyatro sanatına emek veren sanatçılar, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Uluslararası Tiyatrolar Birliği tarafından belirlenen ve 1961’den bu yana her yıl 27 Mart tarihinde kutlanan ‘Dünya Tiyatro Günü’, Bursa’da da tiyatro sanatına gönül verenlerin bir araya geldiği anlamlı bir törenle kutlandı.
Tiyatro emekçileri bu yıl 56.’sı kutlanan ‘Dünya Tiyatro Günü’ nedeniyle Heykel’de bir araya gelerek günün değerini paylaştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nur Çakır’ın da katıldığı törende, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu ve Nilüfer Belediyesi Tiyatro sanatçıları hazır bulundu. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulan törende, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ertan Akman, Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Ömer Naci Topçu ve Nilüfer Belediyesi Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Engin Alkan, konuşmalarıyla anlamlı günün değerine ve önemine dikkati çekti. Törende, ‘Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi’ ile ‘Tiyatro Günü Dünya Bildirisi’ de okundu.