Edirne’de ‘Reis Bey’ fırtınası esti

0
1014

27 MAYIS 2016

BASIN BÜLTENİ

Edirne’de ‘Reis Bey’ fırtınası esti
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları, ‘Reis Bey’ adlı oyunu Edirne’de sahneledi.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Reis Bey’ adlı oyun, Edirne’de sanatseverlerden çok yoğun ilgi gördü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, usta yazar Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı ‘Reis Bey’ adlı oyunu, Edirne Bahçeşehir Çok Amaçlı Salonu’nda sahnelendi. Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü davetiyle gerçekleştirilen turnede, oyuna ilgi hayli yoğundu. Usta tiyatro sanatçısı Özer Tunca’nın yönettiği oyun, taş kalpli bir ağır ceza reisinin vicdan muhasebesini gözler önüne serdi. Oyun Edirne’de izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarının sahne performansından çok etkilenen sanatseverler, oyunun sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.
Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da ilgiyle izlediği oyunun sonunda sanatçıları tebrik etti. Özcan, konuşmasında ise “Muhteşem bir performans, muhteşem bir oyun. Bugün Şairler Sultanı, fikir ve dava adamı, edebiyatçı, üstat Necip Fazıl Kısakürek’in 33. vefat yılında kendisini şükranla, rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Bu muhteşem oyunu, muhteşem sahne performansını bizlerle paylaşmaya vesile olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe’ye, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve kıymetli sanatçı Ertan Akman’a, sahnenin önünde ve arkasında görev alan tüm ekibe Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü ailesi adına teşekkür ediyorum” cümlelerine yer verdi. Özcan, konuşmasının ardından tüm ekip adına Reis Bey karakterine hayat veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni E. Ertan Akman’a çiçek takdim etti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ