‘Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu’ İznik’te

13 MART 2017

‘Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu’ İznik’te
– ‘Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu, Mehmed Akif’ anlatısı, İznik’te 1. Murat Kültür Merkezi’nde sunuldu ve program sanatseverlere duygusal anlar yaşattı.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın 96. kabul yıldönümü anısına milli şair Mehmet Akif Ersoy’u ‘Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu Mehmed Akif’ adlı özel programla anıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nı kaleme alan milli şair Mehmet Akif Ersoy’u, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarınca sunulan bir anlatı ile anıyor. Mithat Cemal Kuntay’ın ‘Mehmed Akif; Hayatı- Seciyesi- Sanatı’ ve Hicran Göze’nin ‘Mehmed Akif; Hüzünlü Bir Yolculuk’ adlı kitaplarından yola çıkılarak hazırlanan ‘Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu; Mehmed Akif’ anlatısı, 12 – 17 Mart tarihleri arasında 5 ayrı mekânda sunuluyor.
İznik I. Murat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu; Mehmed Akif’ adlı anlatı, İznikli sanatseverlere duygusal anlar yaşattı. Programı, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile İznikli sanatseverler ilgiyle izledi. Sanatseverler programın sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarını tek tek tebrik etti.
Anlatı, 13 Mart Pazartesi (BUGÜN) Kestel Belediyesi Kültür Merkezi’nde, 16 Mart Perşembe Orhaneli İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaokulu Konferans Salonu’nda ve 17 Mart Cuma da Gemlik’te sanatseverlerle buluşacak.