Karagöz’ün neşesi ilçeleri sardı

20 HAZİRAN 2016

Karagöz’ün neşesi ilçeleri sardı
– Ramazan ayı süresince Karagöz Müzesi’nde gölge oyunu gösterileri devam edecek.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Gölge Oyunu Kolu, Gemlik ve Orhaneli’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ramazan ayı süresince Karagöz Müzesi’nde gölge oyunu gösterileri devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Gölge Oyunu Kolu gölge oyunu sanatçısı Hayali Tayfun Özeren’in Ramazan ayında sahnelediği oyunlar, Karagöz Müzesi’nde sanatseverleri bekliyor. Geleneksel Karagöz oyun metinleri olan ‘Kari Kadim ve Nev-i İcat Oyunlardan Seçmeler’ her Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 21.45’de, Cumartesi günleri saat 12.00’de ücretsiz olarak Karagöz Müzesi’nde izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Karagöz sanatçısı Tayfun Özeren, Gemlik ve Orhaneli’de de oyununu sahneledi. Geleneksel değerlerden gölge oyununu geleceğe taşıyan gösteriler, vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı. Karagöz Hacivat nostaljisini ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, usta sanatçı Özeren’i alkışlarla ödüllendirdi. Sanatseverler, sanatı ilçelerine taşıyan Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na teşekkür etti.