MACBETH 27 EKİM’DE SAHNEDE

0
1024

25 EKİM 2011

BASIN BÜLTENİ

‘MACBETH’ 27 EKİM’DE SAHNEDE
– BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, WILLIAM SHAKESPEARE’IN ‘MACBETH’ OYUNU İLE YENİ SEZONA MERHABA DİYOR.
– İSTANBUL DEVLET TİYATROSU SANATÇISI KUBİLAY KARSLIOĞLU’NUN YÖNETTİĞİ ‘MACBETH’, 27 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ BURSALI TİYATROSEVERLERLE BULUŞACAK.

BURSA – Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini, William Shakespeare’in klasiklerinden biri olan ‘Macbeth’ ile açacak. ‘Macbeth’in prömiyeri, 27 Ekim Perşembe günü, saat 20.30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Şehir Tiyatrosu, dünya tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan Shakespeare’in ünlü tragedyası ‘Macbeth’in provalarına son hızla devam ediyor. Shakespeare’in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçe’ye çevirdiği ‘Macbeth’, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Kubilay Karslıoğlu’nun yönetmenliğinde sahneye taşınıyor. Prömiyeri, 27 Ekim Perşembe günü saat 20.30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Macbeth’de Şehir Tiyatrosu sanatçıları tam kadro rol alıyor. Dekorunu Sertel Çetiner’in, kostümlerini Müge Orhan’ın hazırlayacağı oyunun ışık tasarımına Zeynel Işık, müziklerine de Murat Gedikli imzasını atıyor.

Güç tutkusunun insan ruhu üzerindeki etkisini konu alan oyun, Shakespeare´in en çok sahnelenen yapıtları arasında yer alıyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

 

zp8497586rq