MACBETH KAPALI GİŞE

0
1467

18 KASIM 2011BASIN BÜLTENİ

‘MACBETH’ KAPALI GİŞE
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, WILLIAM SHAKESPEARE’IN ‘MACBETH’ OYUNU İLE YENİ SEZONA DAMGASINI VURDU.
– MACBETH’İN BİLETLERİ, OYUN GÜNLERİ ERKENDEN TÜKENİYOR.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, William Shakespeare’in klasiklerinden biri olan ‘Macbeth’ adlı oyunla sezona damgasını vurdu.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenen yeni oyunu ‘Macbeth’, kapalı gişe oynuyor.
Şehir Tiyatrosu, dünya tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan Shakespeare’in ünlü tragedyası ‘Macbeth’ ile özel bir klasiği daha sahneye taşımanın heyecanını yaşıyor. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyunun biletleri ise gösterime saatler kala tükendi.
Shakespeare’in yazdığı, Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçe’ye çevirdiği ‘Macbeth’, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Kubilay Karslıoğlu’nun yönetmenliğinde sahneleniyor. Oyunda sahne performanslarıyla alkış yağmuruna tutulan sanatçılar, yetenekleriyle göz kamaştırıyor.
Şehir Tiyatrosu sanatçıları Ertan Akman, Altuğ Görgü, Nihal Türksever, Müge Açıkdüşünenler, Ebru Ergüç, Nilgün Türksever Görgü, Günay Güney, Murat Liman, Fatih Ateş, Kazım Güçlü, Eren Topçak, Bülent Uçar, Uğur Serener ile Burhan Narınç, Oğuzhan Serkan Bayram, Can Akyollu, Gürkan Sargın, Zafer Pamukoğulları ve İpek Zeylan oyunda rol alıyor. Dekorunu Sertel Çetiner’in, kostümlerini Müge Orhan’ın hazırladığı oyunun ışık tasarımı Zeynel Işık, müzikleri de Murat Gedikli imzasını taşıyor. Güç tutkusunun insan ruhu üzerindeki etkisini konu alan oyun, Shakespeare´in en çok sahnelenen yapıtları arasında yer alıyor.
‘Macbeth’, 24 – 25 Kasım tarihlerinde Saat 20.30’da; 19 – 26 Kasım tarihlerinde de saat 14.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenebilecek. Vatandaşlar, oyunlar ve programlarla ilgili detaylı bilgiye de www.sehirtiyatrosu.gov.tr adresinden ulaşılabilecekler.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

 

zp8497586rq