Mahalle bu kez cezaevine kuruldu

0
1215

MAHALLE BU KEZ CEZAEVİNE KURULDU
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU EKİBİ YAZ TURNESİ KAPSAMINDA GÜNGÖREN, ÇAVUŞKÖY VE GÖYNÜKBELEN’İN ARDINDAN ‘BİR MAHALLE Kİ’ ADLI OYUNU GEMLİK AÇIK CEZAEVİ’NDEKİ TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER İÇİN SERGİLEDİ.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi yaz turnesi kapsamında Güngören, Çavuşköy ve Göynükbelen’in ardından ‘Bir mahalle ki’ adlı oyunu, Gemlik Açık Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlüler için sergiledi.

Gemlik Açık Cezaevi´nde düzenlenen tiyatro gecesinde keyifli saatler yaşandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin “Bir Mahalle ki” adlı tiyatro oyununu 340 hükümlünün yanı sıra Kaymakam Vekili Selman Yurdaer, Belediye Başkan vekili Refik Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Altınbaşi, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz ile Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri de izledi. Gösteri öncesi kürsüye gelen Cezaevi Müdürü Orhan Gökçek, halen 340 hükümlünün bulunduğu cezaevinde 168 hükümlünün açılan iş okulunda çalıştığını, sosyal güvenlik primleri yatırıldığı gibi kendilerine ücret ödendiğini söyledi. Gökçek, 2012 yılında burada yapılan işlerden 1 milyon 192 bin lira kar elde ettiklerini, 2013 yılında da şu ana kadar 2 milyon 500 bin liralık iş anlaşması yaptıklarını kaydetti.
Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz da konuşmasında, cezaevlerindeki anlayışın değiştiğini, suç işleyene ceza vermek yerine onları topluma kazandırdıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından davranışları ile örnek olan mahkumlar ile açık ilköğretim okulu, açık lise ve Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan hükümlülere takdir belgesi verildi.
Gecenin sonunda sergilenen ‘Bir Mahalle ki’ adlı oyun ise tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra protokol üyelerine keyifli dakikalar yaşattı. Oyunda, muhtar olan Pişekar’ın, mahalleliyi kandırarak mahalledeki evleri, bakkal ve çeşmeyi yüksek paralar karşılığı yabancılara satması ve devamında gelişen olaylar gözler önüne serildi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, tutuklu ve hükümlülerden bol bol alkış aldı.