Şehir Tiyatrosu tüm ilçelerde

0
1082

30 HAZİRAN 2016

BASIN BÜLTENİ

Şehir Tiyatrosu tüm ilçelerde
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, en güzel oyunlarıyla yaz turnesinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Leyla ile Mecnun’ ve ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ oyunlarıyla ilçelerde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tüm ilçelerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Ramazan boyunca gösterimlerine devam eden sanatçılar, ‘Leyla ile Mecnun’ ve ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ oyunlarıyla izleyicilere keyifli gösteriler sundu. ‘Leyla ile Mecnun’ adlı oyunu, Orhaneli ve Büyükorhan Armutçuk’da sahneleyen tiyatrocular, ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ ile de İznik, Güzelyalı, Mudanya’da sanatseverlerin karşısına çıktı. ‘Bir Yeşilçam Güzellemesi; Leyla İle Mecnun’, Türk sinemasının unutulmaz replikleriyle, ‘Leyla ile Mecnun’ hikâyesinin Yeşilçam uyarlamasını keyifli bir dille gözler önüne serdi. Anonim bir orta oyunu metni olan Tireli’den uyarlanan ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ ise geleneksel Türk tiyatrosunun komik kahramanlarını günümüzde yaşattı. Vatandaşları da zaman zaman oyuna dahil eden sanatçılar, ilçelerde izleyicilerinden bol bol alkış aldı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ