Şehir Tiyatrosu yaz turnesine Kestel’den başladı

19 HAZİRAN 2014

Şehir Tiyatrosu yaz turnesine Kestel’den başladı
– Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, ‘Geçmiş Zaman Olur ki…’ adlı oyunu Kestel’e bağlı Serme Mahallesi’nde sahneleyerek yaz turnesine başladı.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında ‘Geçmiş Zaman Olur ki…’ adlı oyununu Kestel’in Serme Mahallesi’nde sahneleyerek yaz turnesini başlattı.

Sezon boyunca ‘Buzlar Çözülmeden’, ‘Osmancık’, ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’, ‘Reis Bey’, ‘Gulyabani’, ‘Evlenme’, ‘Kralın Diş Ağrısı’ ve ‘Koş Karagöz Yangın Var’ adlı oyunları ile 277 performansla yaklaşık 46 bin seyirciye ulaşan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz boyunca da izleyicisi ile buluşmayı sürdürüyor.
Şehir Tiyatrosu, tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında yaz turnesine başladı. İlk gösteriyi Kestel’e bağlı Serme Mahallesi’nde sahneleyen Şehir Tiyatrosu, geleneksel Türk Tiyatrosu metinlerinden derlenen ‘Geçmiş Zaman Olur ki’ adlı geleneksel seyirlik oyunuyla vatandaşları kahkahaya boğdu. Serme halkı, ilgiyle izledikleri oyunun ardından sanatçılara alkışlarla teşekkür etti. Oyun, 19 Haziran Perşembe günü (BUGÜN) Mudanya Mürsel’de, 20 Haziran Cuma günü Mustafakemalpaşa Çaltılıbük’te, 24 Haziran Salı günü İnegöl Hamzabey’de, 25 Haziran Çarşamba günü Orhangazi Yeniköy’de, 26 Haziran Perşembe günü Osmangazi Nilüfer Köy’de ve 27 Haziran Cuma günü de Karacabey Eskikaraağaç’ta sahnelenecek.