ŞEHİR’DE 7. YIL COŞKUSU

12 ŞUBAT 2013

ŞEHİR’DE 7. YIL COŞKUSU
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, 7 YAŞINDA.
– TİYATROCULAR, 7. YIL SEVİNCİNİ TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ SAHNESİNDE PASTA KESEREK KUTLADI.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları 7. yıl sevincini sahnede pasta keserek kutladı.

Bursa’da 2006 yılında kurulan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 7 yılı geride bıraktı. Kurulduğu günden bu yana repertuarına 13 yetişkin, 10 çocuk, 7 geleneksel seyirlik ve 2 gölge oyunu olmak üzere 32 oyun sığdırmayı başaran Şehir Tiyatrosu, 2012 yılı sonuna kadar sergilenen bin 434 performansla yaklaşık 266 bin izleyiciye ulaştı. 2012 – 2013 sanat sezonuna ‘Osmancık’ oyunu ile başlayan Şehir Tiyatrosu, sezon içinde Macbeth, Reis Bey, Kaynanam Nasıl Kudurdu ve Ölüm Tuzağı adlı oyunlarla seyircisi ile buluşmayı sürdürecek.

Oyuncularla birlikte 7. kuruluş yıldönümü nedeniyle pasta kesen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç, “Şehir Tiyatrosu, salon oyunlarının yanı sıra yaz sezonlarında, uzak yerleşimlerde orta oyununu da sahneleyerek geleneksel tiyatronun yaşatılmasına da katkı sağlıyor” dedi.

Şehir Tiyatrosu bünyesinde gölge oyununun da Karagöz Müzesi’nde sergilendiğini belirten Karakoç, 7 yıl gibi kısa bir sürede başarılı çalışma temposu ile Bursa’nın köklü kültür kurumları arasında yerini alan tiyatronun bahar döneminde de yeni sürprizlerle sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

zp8497586rq