Şehir’de ‘Buzlar Çözülmeden’

0
1122

03 EKİM 2013

BASIN BÜLTENİ

Şehir’de ‘Buzlar Çözülmeden’
– Şehir Tiyatrosu’ndan bir klasik daha; ‘Buzlar Çözülmeden’
– Tiyatroseverleri klasik oyunlarla buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna, 1 Kasım Cuma günü, ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı yepyeni oyunuyla ‘merhaba’ diyecek.

BURSA – Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı yepyeni oyunuyla ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor.

Yaz sezonu boyunca ‘Bir Mahalle ki’ adlı ortaoyunuyla 3 bin 800 km yol kat ederek, 36 yerleşim yerinde yaklaşık 15 bin izleyiciye ulaşan Şehir Tiyatrosu, 2012-2013 sezonunda yine bir klasik ile izleyici karşısına çıkacak.
Bugüne dek ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’, ‘Deli İbrahim’, ‘Hastalık Hastası’, ‘Reis Bey’, ‘Macbeth’ ve ‘Osmancık’ gibi klasikleri Bursalılarla buluşturan Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda da iddialı bir yapımla sanatseverlerle bir araya gelecek. Türk Tiyatrosu’nun en üretken yazarlarından Cevat Fehmi Başkut’un, Türk Tiyatrosu klasikleri arasında yer alan oyunu ‘Buzlar Çözülmeden’, Bursa’da ilk kez Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.
Yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek’in yaptığı oyunun, dekor tasarımı Akın Tezer Tunalı, Kostüm tasarımı Bengisu Mukiyen, müzikleri ise Murat Gedikli tarafından gerçekleştiriliyor.

İlk gösterim 1 Kasım’da
Prömiyeri 1 Kasım Cuma günü Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ‘Buzlar Çözülmeden’, Kasım ayı boyunca her hafta Perşembe ve Cuma günleri saat 20.00, Cumartesi günleri de saat 14.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.
1965 yılında kaleme alınan ve bugüne değin defalarca sahnelenmesine rağmen güncelliğini yitirmeyen ‘Buzlar Çözülmeden’, bir kez özgün adıyla bir kez de ‘Deli Deli Küpeli’ adı ile sinemaya da uyarlandı. Oyun, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikâyesini anlatıyor. Yolsuzlukların, her türlü sömürünün ve fakirliğin hüküm sürdüğü kasabaya gelerek tüm düzeni değiştirmeye çalışan kaymakamın işi zordur. Kanunları önemsemeden icraatlarına başlar, yasal değil ama adildir yaptıkları. Ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir…