Şehir’de ‘Maskbet’ fırtınası esecek

21 EKİM 2015

Şehir’de ‘Maskbet’ fırtınası esecek

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezona ‘Maskbet’ adlı gençlik oyunu ile başlıyor.

Shakespeare’in ünlü tragedyası Macbeth’in gençlik oyunu uyarlaması olan ‘Maskbet’, 20. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında, 23 Ekim Cuma günü 11.00 ve 14.30 saatlerinde, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi sahnesinde genç tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Şehir Tiyatrosu sanatçısı Altuğ Görgü tarafından uyarlanan ve yönetilen oyunda; Eren Topçak, Aykan Yılmaz, Murat Erten ve Serdar Soyer rol alıyor. Oyunun dekor ve kostümleri Murat Şimşek, müziği Murat Gedikli, Mask tasarım ve uygulamaları Candan Günay Tuna’ya ait…
Güç tutkusunun insan ruhunun en karanlık yönlerini nasıl ortaya çıkardığını konu alan bu ünlü tragedya, bu kez cadıların dilinden anlatılıyor. Oyun, Kasım ayından itibaren Şehir Tiyatrosu repertuarında da yerini alarak farklı sahnelerde izleyicinin beğenisine sunulacak.