Şehir’de tiyatro rüzgarı Mart’ta da esiyor

0
1073

1 MART 2016

BASIN BÜLTENİ

Şehir’de tiyatro rüzgarı Mart’ta da esiyor
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, en güzel oyunları ile Mart ayında da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, en güzel oyunlarını Mart ayında da sanatseverlerin izlenimine sunuyor.

Bugüne dek birbirinden güzel oyunları ve Türk Tiyatrosunun klasiklerini izleyicisi ile buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Mart ayını da en beğenilen oyunlarıyla dolu dolu geçiriyor. Şehir Tiyatrosu, bu ay ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ adlı ortaoyunu, ‘Leyla İle Mecnun’ adlı Yeşilçam güzellemesini ve usta yazar Orhan Asena’nın ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’ isimli oyununu sanatseverlerle buluşturacak.
‘Tireli’ adlı özgün ortaoyunu metninden uyarlanan ve E. Ertan Akman’ın düzenleyip yönettiği ‘Arslan Bey’in Kerimesi’, eğlenceli bir güldürü olarak izleyiciyi selamlıyor. Oyun, Nilüfer İlçesi’nde Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu Sahnesi’nde; 2-16-30 Mart Çarşamba günleri saat 20.00’de sahnelenecek.
‘Leyla İle Mecnun’ adlı ‘Yeşilçam Güzellemesi’ de E. Ertan Akman tarafından derlenerek sahneye uyarlandı. 100. yılını geride bırakan Türk sinemasının hafızalarda yer etmiş, unutulmaz replikleriyle renklenen oyun; ‘Leyla ile Mecnun’un aşk hikâyesinin Yeşilçam uyarlamasını gözler önüne seriyor. Uğur Mumcu Sahnesi’nde sergilenen oyun, 9 ve 23 Mart Çarşamba günleri saat 20.00’de başlayacak.
Usta yazar Orhan Asena’nın yazdığı ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’ adlı tarihi dramı ise Yunus Emre Bozdoğan’ın yönetmenliğinde seyirciyle buluşuyor. Orhan Asena’nın ‘Kanuni Sultan Süleyman – Taht ve Baht’ dörtlemesi başlığı altında kaleme aldığı dört oyundan 3. olan ‘Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe’, Şehzade Mustafa’nın ölümü sonrası yaşanan olayları konu alıyor. Oyun; 15-22 ve 29 Mart salı günleri saat 20.00’da Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda sahnelenecek. Oyunlarla ilgili daha detaylı bilgiyle ise www.bursasehirtiyatrosu.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ