ŞEHİRDE TİYATRO ŞÖLENİ

0
993

19 ARALIK 2011

BASIN BÜLTENİ

ŞEHİRDE TİYATRO ŞÖLENİ
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, BU HAFTA, ‘KAYNANAM NASIL KUDURDU’ ADLI OYUNU TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE, ‘MACBETH’İ DE ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SAHNELEYECEK.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezona damgasını vuran ‘Macbeth’in yanı sıra, sevilen oyunlarından ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’ adlı oyununu da bu hafta sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Türk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından biri olan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kaleme aldığı ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’ adlı oyununu yeniden sahneye taşıyor. Gürpınar’ın 1927 yılında yazdığı oyun, Ayşegül Çelik Şahin’in sahneye uyarlamasından sonra, Ertan Akman’ın yönetmenliğinde sahneleniyor. Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının yaşamını komik bir dille anlatan oyun, 22, 23, 29 ve 30 Aralık tarihlerinde saat 20.30’da; 24 Aralık Cumartesi günü de saat 14.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde (TKM) seyirciyle buluşacak.
Şehir Tiyatrosu oyuncularının muhteşem performanslarıyla sahnelediği ‘Macbeth’ ise her Salı olduğu gibi 20 Aralık Salı günü (YARIN) de Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) sahnelenecek. William Shakespeare’in en önemli klasiklerinden biri olan ‘Macbeth’, Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda saat 20.30’da perdelerini Bursalı sanatseverler için açacak.