´Şehr-i Ramazan´a ´Şehir´ imzası

0
1125

13 HAZİRAN 2017

BASIN BÜLTENİ

´Şehr-i Ramazan’a ‘Şehir’ imzası
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Çırçır Sefası’ adlı oyunu ile ‘Şehr-i Ramazan’ etkinliklerine imzasını attı.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Çırçır Sefası’ adlı oyunu ile ‘Şehr-i Ramazan’ etkinliklerine imzasını attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Dairesi Başkanlığı ve Kültür A.Ş. tarafından Merinos Park’ta gerçekleştirilen ‘Şehr-i Ramazan’ etkinlikleri, vatandaşlara eğlenceli akşamlar yaşatmaya devam ediyor. ‘Şehr-i Ramazan’ programında sahneye çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Çırçır Sefası’ adlı oyunu ile etkinliklere damgasını vurdu. Birbirinden renkli karakterlerin yer aldığı oyun, müzikleri ve danslarıyla da halkın büyük ilgisini çekti. Sanatseverlerin ilgiyle izlediği oyun, keyifli anlara imzasını attı. M. Gökhan Bulut tarafından uyarlanan oyun, Murat Liman’ın yönetmenliğinde sahnelendi. Müziklerinde Ömer Göktepeliler imzasını taşıyan ‘Çırçır Sefası’, ‘Mandıra Sefası’ adlı Karagöz oyunun ortaoyunu sahne uyarlamasını gözler önüne serdi. Tüm ortaoyunlarında olduğu gibi, Kavuklu’nun yanlış algılamaları ve saflığından yararlanan sözde uyanıkların neden olduğu olaylar çerçevesinde gelişen oyun, vatandaşları kahkaha boğdu. Çırçır Sefası, 14 Haziran’da Orhaneli, 15 Haziran’da Keles ve 16 Haziran’da ise Orhangazi’de sahnelenecek.
‘Şehr-i Ramazan’da ayrıca açık namazgâhta Enderun usulü teravih namazını Bursa Organize Sanayi Camii İmam Hatibi Halit İlhan kıldırırken, teravih sonrası ‘Kavuklu ve Kıvırcık’ adlı gösteri de vatandaşlardan ilgi gördü.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ