Tahir Ağa’nın ‘Sihirli Orman’ı

0
1238

21 EKİM 2016

BASIN BÜLTENİ

Tahir Ağa’nın ‘Sihirli Orman’ı
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Sihirli Orman’ adlı gölge oyunu, Mudanya Tahir Ağa Hamamı Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluştu.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Sihirli Orman’ adlı gölge oyunu, Mudanya Tahir Ağa Hamamı Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Tayfun Özeren’in hem yazıp hem de oynattığı ‘Sihirli Orman’ adlı gölge oyunu, Mudanya Tahir Ağa Hamamı Kültür Merkezi’nde küçük izleyicisiyle buluştu. Çocukların yoğun ilgiyle izlediği oyun, eğlenceli anlara imzasını attı. Özeren, oyunun ardından çocuklara Karagöz ve Hacivat hakkında bilgiler vererek, tasvirleri tanıttı.
Mudanya Tahir Ağa Kültür Merkezi’nde hem çocukların hem de ailelerinin keyifle izleyebileceği oyun, her Çarşamba 11.00 ile 14.00 saatlerinde gerçekleştirilecek ücretsiz gösterimlerde seyircisiyle buluşacak. Oyunla ilgili detaylı bilgiye www.bursasehirtiyatrosu.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Oyunun konusu
Hacivat, ormanda yaşayan bir dev tarafından yakalanmış ve bir kazanda tutsak edilmiştir. Karagöz arkadaşını kurtarmak için ormana gidecektir. Ama ormana girdiği andan itibaren yanlış anlamalar yüzünden ormanda yaşayan diğer canlılara zarar verir. Sonunda Hacivat’ı kurtarır ama bu kez kazana kendi düşer. Kurtulmak için tek çaresi orman canlılarından yardım istemektir.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ