‘Troyalı Kadınlar’ gün sayıyor

0
2064

12 EKİM 2017

BASIN BÜLTENİ

‘Troyalı Kadınlar’ gün sayıyor
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Troyalı Kadınlar’ adlı yeni oyunu, 17 Ekim Salı günü saat 20.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak prömiyerle sanatseverlerle buluşacak.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Troyalı Kadınlar’ adlı yeni oyunu, 17 Ekim Salı günü saat 20.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak prömiyerle sanatseverlerle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2017 – 2018 sanat sezonuna, Tayyare Kültür Merkezi’nde, ‘Troyalı Kadınlar’ adlı yeni oyunuyla “Merhaba” diyecek. J. P. Sartre’ın ‘Troyalı Kadınlar’ adlı oyunu, usta sanatçı Altuğ Görgü’nün yönetmenliğinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahneleniyor. Şiirlerde Füruğ Farahzad imzası taşıyan oyun, yeni sezonda Bursalı sanatseverlerle buluşuyor. 17 Ekim’den itibaren izlenebilecek olan oyun, 19-26 Ekim Perşembe ve 27 Ekim Cuma günleri, saat 20.00’da, 28 Ekim Cumartesi günü ise saat 14.00’da sahnelenecek.
Tek perde de sahnelenecek olan oyunda, Müge Açıkdüşünenler, Burcu Sarıgül, Tuba Bayram Böbek, Didem Akın Açık, Işıl Keskin Peynirci, Yüksel Hakverdi, Deniz Gürsucu, Aykan Yılmaz, Fırat Üste, Murat Erten, Serdar Soyer, Mehmet Ali Açıl, Faruk Oğur, Kutlay Akbal ve Kerim Çağrı Zora rol alıyor.

Oyuna dair…
Troyalı Kadınlar; Azra Erhat’ın deyişiyle, Yunanistanlı ordu ile Anadolulu ordu arasında 10 yıl süren savaşın ardından yaşanan olayları anlatır. Troya Atı şehre sokulmuş ve bu kurnaz oyunun sonunda Troya halkı büyük bir kırımla karşı karşıya kalmıştır. Erkekler katledilirken geriye kalan kadınlar galipler arasında paylaştırılmış, Yunan anakarasına götürülmek üzere tutsak edilmiştir. Troya’nın Kadınları malum sonlarını beklerken yaşanmışlıkları, acıları ve maruz bırakıldıkları durumlar bir çığlığa dönüşecektir.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ