HAKKIMIZDA

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı : Hüseyin BURAN
Bağlı olduğu Şube Müdürlüğü : Kültür  Şube Müdürlüğü

Kültür Şube Müdürü: Yusuf Sevinç

2006 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclisinin 31-12-1997 Tarih, 1997/205 esas no’lu 357 numaralı Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu kurulması kararı uyarınca; Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun temeli atılmıştır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu alternatif biçimlere açık tiyatro anlayışı ile farklı yönetmenlerle çalışarak Türk tiyatrosunda öncü nitelik taşıyan çok sayıda önemli projeye imza attı. Ayrıca geleneksel tiyatromuzun unutulmakta olan Ortaoyunu geleneğini canlandırmak amacıyla bünyesinde bir orta oyunu kolu oluşturdu.

Kuruluşundan bu yana 50’den fazla oyun sahnelemiş olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2021-2022 Kültür Sanat Sezonunda 6 yetişkin 2 çocuk oyunu ile hem Bursalı seyircilere hem de Türkiye’nin dört bir yanında turnelerle tiyatro severlerle buluşmaktadır. Kadrosunda 23 oyuncu bulunan Şehir Tiyatromuz sezonu açtığı Eylül ayından itibaren turneler dahil 76 temsil gerçekleştirerek 19. 529 seyirciye ulaşmıştır.

2021-2022 Kültür Sanat Sezonunda yer alan oyunlarımız;

MİSAFİR: Yazan Bilgesu ERENUS, Yönetmen Mustafa KURT