T.C. BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı : Ahmet BAYHAN

Bağlı olduğu Şube Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü

Kültür Turizm Şube Müdürü: Ayşe HACIOĞLU

2006 yılında kurulan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun temelleri Bursa Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı Tiyatrosu adıyla atıldı.

Kuruluş yıllarında repertuarında yalnızca çocuk oyunlarına yer veren tiyatro, zamanla yetişkin oyunları ile de hizmet vermeye başladı. Kent halkının da ilgi ve desteği ile repertuar tiyatrosuna dönüşerek uzun vadede şehir tiyatrosuna oluşumuna yönelik bir yapılanma içine girdi. Alternatif biçimlere açık tiyatro anlayışı ile farklı yönetmenlerle çalışarak Türk tiyatrosunda öncü nitelik taşıyan çok sayıda önemli projeye imza attı. Yine kuruluş yıllarında Bursa Devlet Tiyatrosu kursiyerlerinden oluşan oyuncu kadrosuna ek olarak, zaman içinde kendi oyuncularını yetiştirdi. Kadro içinden üniversite ve konservatuarların tiyatro bölümlerini kazananlar, okullarını bitirerek yuvaya geri döndü. Ayrıca 1998 yılında geleneksel tiyatromuzun unutulmakta olan Ortaoyunu geleneğini canlandırmak amacıyla bünyesinde bir orta oyunu kolu oluşturdu.

2006 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclisinin 31-12-1997 Tarih, 1997/205 esas no’lu 357 numaralı Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu kurulması kararı uyarınca; Büyükşehir Belediyesine bağlanarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu adını aldı ve yeni bir yapılanmaya başladı.