IŞIKLI YOLUN HÜZÜNLÜ YOLCUSU ; MEHMED AKİF

0
2201

İstiklal Marşının 96. kabul yıldönümü anısına

Mehmet Akif Ersoy Anma Programı

 

Anlatı

Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu

MEHMED AKİF

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

 

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi İstiklal Marşımızı kaleme alan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u İstiklal Marşının 96. Kabul Yıldönümünde Şehir Tiyatrosu Sanatçılarınca sunulacak bir anlatı ile anıyor.

 

Mithat Cemal Kuntay’ın “Mehmed Akif; Hayatı- Seciyesi- Sanatı” ve Hicran Göze “Mehmed Akif; Hüzünlü Bir Yolculuk” adlı kitaplarından yola çıkılarak hazırlanan “Işıklı Yolun Hüzünlü Yolcusu; Mehmed Akif” adlı anlatı 12 – 17 Mart tarihleri arasında 5 ayrı mekânda sunulacak.

 

Ölümünün üzerinden geçen 80 yıla rağmen güçlü dili ve imanlı mısraları ile hala herkesin gönlünde taht kuran Mehmet Akif’ in hayatını ve ahlâkını oluşturan en önemli unsur, “kendi kendisi” olmaktır. Bu O’nun bütün hayatını yönlendiren bir ilkedir. İmanında, sanatında, yaşantısında, kendi adına ve toplum adına konuşurken hep aynı insandır ve neyse odur. Mehmet Akif, içinde yaşadığı toplumun unutulmuş, kendi kaderine terkedilmiş kimsesiz ve sahipsiz insanların, dünya egemenlerinin yok etmeye çalıştığı bir milletin tanığıdır ama aynı zamanda vicdanıdır. Mithat Cemal’in ifadesi ile Mehmet Akif: “Yüz kahramana yetecek ahlak ve seciyesiyle sıradan bir insan gibi” yaşamaktadır.

 

Bu sıradan insanın cenazesi de sıradan başlayacak ama sonrasında planlanmamış yoğun bir katılımla unutulmaz bir törene dönüşecek ve Türk halkı milli şairini yüreğine defnedecektir.

 

İşte bu Cenaze Töreni ile başlayan anlatı; en yakın dostları arasında yer alan Mithat Cemal Kuntay’ın dilinden Milli şairin yaşamında öne çıkan anlarla devam edecektir.

 

PROGRAM

12 Mart 2017 Pazar Saat 20:00 İznik I. Murat Kültür Merkezi

13 Mart 2017 P.tesi Saat 20:00 Kestel Belediyesi Kültür Merkezi

15 Mart 2017 Çarş. Saat 20:00 Bayezıd Paşa Kültür ve Sanat Merkezi

16 Mart 2017 Perş. Saat 20:00 Orhaneli İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaokulu Konf. Salonu

17 Mart 2017 Cuma Saat 20:00 Gemlik