"ADINI TEMAŞA KOYDUK" İRFANİYE' DE BAŞLADI.

14 HAZİRAN 2012

ADINI TEMAŞA KOYDUK
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU ‘ADINI TEMAŞA KOYDUK’ OYUNUYLA YAZA DAMGASINI VURACAK.
– ŞEHİR TİYATROSU YAZ TURNESİNE İRFANİYE’DEN BAŞLADI.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro, Her Yer Tiyatro’ projesi kapsamında, ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlı oyununu, Nilüfer İrfaniye’de sahneledi.

Şehir Tiyatrosu, tiyatroya gitme olanağı bulamayan çevre ilçe ve yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatroyla tanıştırmak, kent merkezi ile merkeze uzak yerleşimler arasındaki kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında bu yıl ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlı geleneksel seyirlikle vatandaşlarla bir araya geldi. Bu sene yaz turnesine İrfaniye’den başlayan Şehir Tiyatrosu, vatandaşları yine kahkahaya doyurdu.
Geleneksel metinlerden yola çıkılarak derlenen oyun, E. Ertan Akman’ın yönetmenliğinde sahnelenirken; oyunda Ertan Akman, Tayfun Özeren, Bülent Uçar, Günay Güney, Eren Topçak, Fatih Ateş, Kazım Güçlü, Uğur Serener, Altuğ Görgü, Murat Liman, Nihal Türksever, Müge Açıkdüşünenler, İpek Zeylan ve Ebru Ergüç’ün rol aldı. Karagöz ile Hacivat, Kavuklu, Pişekâr, Zenneler, Tosun, İbiş, Hokkabaz, Leyla ile Mecnun ile seyirciyle buluşan Şehir Tiyatrosu, vatandaşlara neşeli bir akşam yaşattı. Vatandaşlar, oyunun sonunda sanatçıları alkışlarıyla ödüllendirdi.

Yaz turnesi 1. tur programı
14 Haziran – Çeltikköy