AHMET VEFİK PAŞA TİYATRO İLE ANILDI

0
2469

2 NİSAN 2012

BASIN BÜLTENİ

AHMET VEFİK PAŞA TİYATRO İLE ANILDI
– BURSA’YA TİYATRO BAŞTA OLMAK ÜZERE ÇEŞİTLİ ANITSAL ESERLER KAZANDIRAN VALİ AHMET VEFİK PAŞA ÖLÜMÜNÜN 121. YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANILDI.

BURSA – Bursa Valiliği sırasında kentte tiyatro yaptırmakla ün kazanan ve adı Bursa ile özdeşleşen Ahmet Vefik Paşa, ölümünün 121. yıldönümünde törenle anıldı.

Bursa’da 1879 – 1882 yılları arasında Vali olarak görev yapan, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu, Hükümet Konağı, Memleket Hastanesi ve Belediye Binası gibi anıtsal eserleri kente kazandıran Ahmet Vefik Paşa, ölümünün 121’inci yıldönümünde Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç’un da katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Ahmet Vefik Paşa’nın örnek alınacak bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Ahmet Vefik Paşa’nın kendini çok iyi yetiştiren bir devlet adamı olduğunu ifade eden Karadağ, “Günümüzde en az bir yabancı dilin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. O ise tam 16 yabancı dil biliyordu. Bursa’daki görevi sırasında kentimize önemli anıtsal eserler kazandırdı. Kendisini rahmetle anıyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi de sergiledikleri performans ile Ahmet Vefik Paşa’nın tiyatroya ve tiyatroculara verdiği önemi sanatseverlere görsel olarak sundu. Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde ise Necdet Sakaoğlu’nun moderatörlüğünde Prof.Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Yard.Doç. Zeynep Abacı, Dr. M. Elif Tüfekçi ve Tamer Levent, Ahmet Vefik Paşa’nın yaşamı, eserleri, tiyatroya olan ilgili gibi konular hakkında bilgiler verdi.

 

765qwerty765