Ameliyat öncesi kuklalı terapi

0
762

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, ameliyat olmayı bekleyen çocukları hastane odalarında ziyaret edip, oyunda kullandıkları mavi kuş ve tilki kuklaları ile moral aşıladılar.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi ve Enfeksiyon Servisi’nde yatan ve ameliyat için bekleyen çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sürprizi ile karşılaştı. Belirli periyotlarla hastanelerde hasta çocuklara yönelik oyunlar sahneleyen oyuncular, bu kez çocukları hasta yataklarında ziyaret etti. Tiyatro oyuncuları İpek Zeylan ve Yüksel Hakverdi özellikle çocukların çok sevdiği ‘Kırmızı Duvar’ adlı oyunda kullandıkları mavi kuş ve tilki kuklaları ile oyundan bölümleri canlandırdılar.

Odalarında sadece doktor ve hemşire görmeye alışkın olan hasta çocuklar, karşılarında ellerinde kocaman tilki ve kuş kuklası olan oyuncuları görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Hastane odasında unutamayacakları keyifli anlar yaşayan çocuklar, kendilerine moral veren tiyatroculara teşekkür etti.