BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU AMATÖR TİYATRO KOLU

0
2258

2015-16 SEZONU
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından; tiyatronun bir sanat olarak algılanması ve yaygınlaşmasına yönelik olarak 2015-16 sezonunda

Amatör Tiyatro Kolu oluşturulacaktır.

Koordinasyon E.ERTAN AKMAN

Birim Sorumlusu MİNE ŞENSİN

Kol Sorumluları GÜNAY Y.GÜNEY, MÜGE AÇIKDÜŞÜNENLER

Asistanlar

M. EREN TOPÇAK, Uğur SERENER, Serdar SOYER, Seçil GİRGİN SERENER,

Aykan YILMAZ, O. Murat ERTEN, Mehmet Ali AÇIL, Didem AKIN

21 yaş ve üzeri 2 Grup

Amaç: Bu grup eğitimlerinde tiyatro tekniklerinden yararlanılarak İletişim becerileri, bedensel ve sözel ifade, düzgün konuşma, yaratıcılık, uyum, güven, empati, muhakeme, hayal ve gözlem, eleştiri/özeleştiribecerilerinin gelişimi amaçlanmaktadır.

Sonuç: Yaratıcılık boyutlarını geliştirmek,   kendini özgürce ifade edebilmek, estetik beğeni, empati, işbirliği, iletişim becerilerini geliştirebilmek.

Şehir Tiyatrosu sanatçıları nezaretinde 1 ay süre ile 2 ayrı grupta sürdürülecek çalışmalar sonucunda; oyun grupları belirlenecek ve provalara başlanacaktır. Prova sürecinin 2, 5 ay süreceği öngörülmektedir. Daha sonra sahnelenecek oyunlar, sezon içinde Şehir Tiyatrosu sahnelerinde periyodik olarak sahnelenecektir.

* Amatör Kol başvurularında alt yaş sınırlaması 21 olarak belirlenmiştir.
* Başvurular 12 Ekim 2015 Pazartesi günü başlayacaktır. Başvuru için TKM Danışmasından ve/veya bursasehirtiyatrosu.gov.tr adresinden verilecek başvuru formlarının eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuru formları Tayyare Kültür Merkezi Danışmasına elden teslim edilecektir.
* Son başvuru tarihi 4 Kasım 2015 Çarşamba günüdür.
* Başvurular neticesinde yapılacak değerlendirme sonucunda 2 ayrı grup oluşturulacaktır.
* Değerlendirme 7-8 Kasım 2015 günleri Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacaktır.
* Değerlendirme giriş sıralaması başvuru sırasına göre yapılacak, 6 Kasım 2015 sabahı Tayyare Kültür Merkezi girişine asılacak, ayrıca bursasehirtiyatrosu.gov.tr adresinden duyurulacaktır.
* Değerlendirme 7 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 10:30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde başlayacak, saat 17:00’ye değin sürecektir. Başvuruların fazlalığı durumunda Pazar günü devam edecektir.
* Değerlendirmede katılımcılardan bir şiir ve/veya Tirad ezberi istenecek, ayrıca doğaçlamalar aracılığı ile metin okuma, iletişim, bedensel ve sözel ifade becerileri dikkate alınacaktır.
*Değerlendirme neticesi oluşacak grup listeleri 8 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 14:00’de Tayyare Kültür Merkezi Fuayesine asılacak, ayrıca bursasehirtiyatrosu.gov.tr adresinden duyurulacaktır.
* Kesin kayıtlar takip eden hafta içinde yapılacaktır.
* Çalışmalara Aralık ayı içinde başlanacak, çalışma programı; kayıtlar tamamlandıktan sonra belirlenerek, katımcılara duyurulacaktır.
Başvuru formu için tıklayın