Büyükşehir tiyatrosuna 3 ödül birden

2058

BURSA – Türkiye’nin tek sahne sanatları dergisi olan ve 7 yıldır emek ve başarı ödülleri ile Anadolu’daki tiyatroları teşvik eden Yeni Tiyatro, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu üç ayrı ödüle layık gördü.

Bursa’da Ekim 2018 – Haziran 2019 dönemini kapsayan sezonda 11 farklı oyunla izleyici karşısına çıkan ve 269 gösterimle 49 bin 790 izleyiciyi tiyatroyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, başarılı geçen sezonu ödüllerle taçlandırdı. Türkiye’nin aylık olarak çıkan tek sahne sanatları dergisi olan, tiyatronun yanı sıra operaya, baleye ve çağdaş dansa da yer veren Yeni Tiyatro Dergisi, son 7 yıldır da emek ve başarı ödülleri organizasyonu düzenliyor. Genel Koordinatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Erbil Göktaş’ın, Jüri Başkanlığını eleştirmen-yazar Yetkin Yüksel’in yürüttüğü ödüllerin koordinasyon ve üyeliklerinde Mustafa İri, Prof. Dr. Sema Göktaş, Prof. Dr. Erhan Tuna, Hacer Özbek, Şule Kazgan bulunuyor. Jürinin titiz incelemeleri sonucu Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Fermanlı Deli Hazretleri adlı oyununu En İyi Geleneksel Türk Tiyatrosu Yapımı ödülüne layık gördü. Yine Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Ben Sinbad adlı oyunu En İyi Çocuk Oyunu seçilirken, En İyi Oyun Müziği ödülü de Fermanlı Deli Hazretleri – A. Murat Gedikli’nin oldu. Ödüllerin Eylül ayı içinde düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulması bekleniyor.

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI