Dağkadı’da ‘Çemberimde Gül Oya’ neşesi

0
1289

8 AĞUSTOS 2017

BASIN BÜLTENİ

Dağkadı’da ‘Çemberimde Gül Oya’ neşesi
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yaza damgasını vuran oyunlarından ‘Çemberimde Gül Oya’, Karacabey İlçesi’nin Dağkadı Mahallesi’nde eğlenceli anlara imzasını attı.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yaza damgasını vuran ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı oyunu, Karacabey İlçesi’nin Dağkadı Mahallesi’nde eğlenceli anlara imzasını attı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz sezonunda birbirinden güzel oyunlarıyla sanatseverlerle buluşuyor. Tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla başlatılan ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Dağkadı Mahallesi’ni ziyaret etti. Usta sanatçılara yoğun ilgi gösteren Dağkadı sakinleri, ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı oyunu keyifle ve kahkahalar eşliğinde izledi.
Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen ‘Çemberimde Gül Oya’, yer yer seyirciyi de içine alarak keyifli anlar yaşattı. Köy seyirlik oyunlarından Çeşme Başı, Ana Kız Atışması, Kasap ve Sınır Taşı oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla aktaran oyunda sevilen türküler de izleyicilere coşkulu anlar yaşattı.
Dağkadı Mahallesi Muhtarı Hasan Şenel ile Dağkadı Köyü Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, mahallelerinde ilk kez bir tiyatro oyunu izlediklerini belirterek, usta sanatçılara ve sanata katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Dağkadı sakinleri, oyunun sonunda sanatçıları alkışlarla ödüllendirerek, tiyatro keyfinin mahallelerinde devam etmesini istediler.

ÇEMBERİMDE GÜL OYA
15 Ağustos Salı ARMUTÇUK (BÜYÜKORHAN) Oyun Saati:21:00
16 Ağustos Çarşamba RAMAZAN SOKAĞI (ORHANGAZİ) Oyun Saati:21:00
17 Ağustos Perşembe UMURBEY (GEMLİK) Oyun Saati:21:00
19 Ağustos Cumartesi YENİKÖY (KARACABEY)Oyun Saati:21:00
22 Ağustos Salı KOŞUBOĞAZI (MUSTAFAKEMALPAŞA) Oyun Saati:21:00
06 Eylül Çarşamba KAYMAKOBA (MUDANYA)Oyun Saati: 20:30
07 Eylül Perşembe KONAKLI (NİLÜFER) Oyun Saati: 20:30

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ