Efsane aşk Eskişehir’i fethetti

0
1071

27 MAYIS 2015

BASIN BÜLTENİ

Efsane aşk Eskişehir’i fethetti
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları, ‘Ferhat İle Şirin’ adlı oyunla turneye gittikleri Eskişehir’de gönülleri fethetti.

BURSA – Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Eskişehir’de bu yıl 10.’su gerçekleştirilen ‘Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne ‘Ferhat İle Şirin’ adlı oyunla damgasını vurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘10. Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne renk kattı. Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Eskişehir’de ‘Ferhat İle Şirin’ adlı oyunu sahneledi. Efsane aşkı Eskişehir’de sahneleyen Bursalı tiyatrocular, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Doğu edebiyatının en gözde sevda hikâyelerinden olan ‘Ferhat İle Şirin’in aşkını, Eskişehir’de 2 temsille beğeniye sundu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı – Opera Binası’nda gerçekleştirilen gösteriler, keyifli anlara imzasını attı. Şehir Tiyatrosu; art arda gerçekleştirdikleri performansları ile Eskişehirli seyircilere keyifli anlar yaşattı.
En sevilen sevda öykülerinden olan ‘Ferhat ile Şirin’ adlı oyunu E. Ertan Akman yazdı. Altuğ Görgü’nün yönetmenliğinde seyirciyle buluşan oyunda Murat Erten, Ebru Ergüç, Eren M. Topçak, Serdar Soyer, Aykan Yılmaz, Nilgün T. Görgü, Müge Açıkdüşünenler, Seçil Girgin, Uğur Serener, Metehan Kaya, Nihal T. Erten ve Hakan Yılmaz rol alıyor.
Bencillik yüzünden felakete sürüklenen bir toplumu; Ferhat ile Şirin’in aşk öyküsü çerçevesinde ele alan ve ‘Bir Su Masalı’ üst başlığı taşıyan oyunun müzikleri Mercan Dede imzası taşıyor. Oyunun dekor ve kostümleri Murat Şimşek, ışık tasarımı ise Altuğ Görgü’ye ait…

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ