Köylerde tiyatro şenliği başladı

0
1074

5 HAZİRAN 2013

BASIN BÜLTENİ

Köylerde tiyatro şenliği başladı
– Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamındaki yaz turnesinde, usta sanatçı Münir Canar’ın yazıp yönettiği ‘Bir Mahalle ki’ adlı ortaoyununu seyirciyle buluşturuyor.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu yıl da yaz mevsiminde vatandaşları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor. Turnede, usta sanatçı Münir Canar’ın yazıp yönettiği ‘Bir Mahalle ki’ adlı ortaoyunu seyirciyle buluşuyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak ve şehir merkeziyle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesini bu yıl da başlattı. Orhangazi İlçesi’nin Gedelek Köyü’nden başlayan turnede, Türk Tiyatrosu’nun önemli isimlerinden usta sanatçı Münir Canar’ın yazıp yönettiği ‘Bir Mahalle ki’ adlı ortaoyunu sahneleniyor.
Gedelek’in ardından Mudanya İlçesi’nin Mürsel Köyü’nde de seyirci karşısına çıkan oyun, Ramazan ayıyla özdeşleşmiş olsa da her zaman keyifle izlenen geleneksel Türk Tiyatrosu’nun komik kahramanlarını bugüne taşıyor. Oyunu ilgiyle izleyen vatandaşlar, neşe dolu anların tadını doyasıya yaşıyor.

Çakır’dan Altepe’ye teşekkür
Mürsel Köyü’nde büyük beğeni toplayan oyunun sonunda Mürsel Muhtarı Hüseyin Çakır, sanatçılara çiçek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye projeye verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çakır, Şehir Tiyatrosu’nun köylerinde gösteri yapmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.
‘Bir Mahalle ki’ adlı oyunda; muhtar olan Pişekârın mahalleliyi kandırarak evleri, bakkal dükkânını ve çeşmeyi yüksek paralar karşılığında yabancılara satması, dolayısıyla mahallelinin kendi topraklarında yabancı oluşu ve devamında yaşanan olaylar ele alınıyor. İlk turda 18 ayrı yerleşimde oynanacak oyunun 2. tur programı ise Ramazan ayında gerçekleştirilecek.

Turne programı – 1. tur
6 Haziran – Osmangazi – Doğancı Köyü
7 Haziran – Orhaneli – Çöreler Köyü
11 Haziran – Nilüfer – İrfaniye Köyü
13 Haziran – Karacabey – Çavuşköy
14 Haziran – Keles – Epçeler Köyü
18 Haziran – Karacabey – Tophisar Köyü
19 Haziran – Mustafakemalpaşa – Taşpınar Köyü
20 Haziran – Orhangazi – Keramet Köyü
21 Haziran – Keles – Belenören Köyü

zp8497586rq
zp8497586rq