Reis Bey

27 ŞUBAT 2012

‘REİS BEY’ MERİNOS AKKM’DE
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, EN BEĞENİLEN OYUNLARINDAN BİRİ OLAN ‘REİS BEY’İ SALI AKŞAMLARI ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SAHNELİYOR.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sevilen oyunu ‘Reis Bey’, salı akşamları Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) sanatseverlerle buluşuyor.

Bursalıların büyük ilgiyle izlediği oyunlarıyla adından söz ettiren Şehir Tiyatrosu, Necip Fazıl Kısakürek’in 1960 ihtilalinde girdiği hapiste yazdığı ‘Reis Bey’ adlı oyununu, salı akşamları Merinos AKKM’de sanatseverler için sahneliyor. Bursalıların büyük ilgiyle izlediği oyunu, usta sanatçı Özer Tunca yönetti. Ömrü otel odalarında geçen yalnız, taş kalpli bir ağır ceza hakimi olan Reis Bey’in, verdiği yanlış bir kararın ardından yaşadığı vicdan muhasebesi, tiyatroseverlere de özel anlar yaşatıyor.

Dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi ve ışık tasarımını Zeynel Işık’ın yaptığı oyunun müziği Oktay Köseoğlu imzasını taşıyor. Oyunda, Eren Topçak, Çetin Cambaz, Didem Hun Liman, Müge Açıkdüşünenler, Bülent Uçar, Burhan Narınç, Nihal Türksever, Ertan Akman, Murat Liman, Nilgün Türksever Görgü, Uğur Serener, Ebru Ergüç, Hakan Demir, Fatih Ateş, Kazım Güçlü, Aykan Yılmaz, Günay Güney, Gürkan Sargın, Esra Yaşar, Cansu Can, Melih Kurtarıcı, İlyas Avcı, Şahin Asa, Zafer Pamukoğulları, Sedat Tavşan, Fahrettin Beşik, Sevgin Mutlu, Coşkun Bostancı, Ramazan Göktürk, Melih Kurtarıcı, Gürsel Korkmaz, Armağan Bilgin ve Canberk Çam rol alıyor.
Reis Bey, 6, 13, 20 ve 27 Mart Salı tarihlerinde, saat 20.30’da Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) sahneleniyor.