ŞEHİR TİYATROSU 6 YAŞINDA

0
1088

4 OCAK 2012

BASIN BÜLTENİ

ŞEHİR TİYATROSU 6 YAŞINDA
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, 6. YAŞ HEYECANINI TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ’NDEKİ ÖZEL SERGİYLE VATANDAŞLARLA PAYLAŞIYOR.
– ŞEHİR TİYATROSU SANATÇILARININ EN BEĞENİLEN OYUNLARDA GİYDİKLERİ KOSTÜMLERDEN OLUŞAN SERGİ, BİR HAFTA BOYUNCA GÖRÜLEBİLECEK.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 6. yaşını, sanatçılarının oyunlarda giydikleri kostümlerden oluşan özel sergiyle karşıladı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 6. yaşına özel olarak hazırlanan sergi, Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, Kütüphane ve Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ve BİNTED Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay’ın açılışını yaptığı sergide, birbirinden güzel ve renkli kostümler, sanatseverleri eğlenceli bir sanat yolculuğuna çıkardı.

Sergi bir hafta açık kalacak
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ertan Akman, Şehir Tiyatrosu’nun 6. yılında en sevilen oyunların kostümlerini sergileyerek, sanatseverlere keyifli bir sürpriz yapmak istediklerini belirtti. Akman, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) bünyesinde uzun yıllar tiyatroya emek verdikten sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi çatısında Şehir Tiyatrosu olarak faaliyet gösteren tiyatronun 6. yaşını da gururla karşıladığını belirtti. Sergide, en keyifli oyunlardan derlenen kostümlerin yer aldığını belirten Akman, ayrıca sergiyi gezen vatandaşların sergilenen şapkalarla fotoğraf çektirebileceği bir anı köşesinin de yer aldığını sözlerine ekledi.

Eğlenceli kostümler bir arada
Şehir Tiyatrosu’nun ‘Deli İbrahim’, ‘Hastalık Hastası’, ‘Troya’, ‘Kralın Diş Ağrısı’ ve ‘Temaşa-i Ramazan’ oyunlarındaki kostümleri, vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Sergiyi beğeniyle gezen Ebru Demirel, kostüm sergisini çok eğlenceli bulduğunu söyleyerek, Şehir Tiyatrosu’nun 6. yaşını böyle bir sergiyle karşılamasının da anlamlı olduğunu ifade etti.
Sergide ayrıca, oyunlarda kullanılan kanepe gibi dekoratif ürünlerle, afiş ve fotoğraflar da yer alıyor.