Şehir Tiyatrosu yaz turnesine başlıyor

30 MAYIS 2016

Şehir Tiyatrosu yaz turnesine başlıyor
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz turnesine ‘Leyla İle Mecnun’ oyunuyla başlıyor.

BURSA – Tiyatro sanatını yıllardır özveriyle yaşatan ve en güzel oyunlarla seyircisiyle buluşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz turnesine 31 Mayıs Salı günü (YARIN) Kestel Ümitalan’da ‘Leyla İle Mecnun’ adlı oyununun gösterimiyle başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tüm ilçelerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında yaz sezonuna başlıyor. Ramazan ayında da gösterimlerine devam edecek olan sanatçılar, yaz turnesi kapsamında ‘Leyla ile Mecnun’ ve ‘Arslan Beyin Kerimesi’ oyunlarını sahneleyecekler.
Bursa’da, tiyatroya gitme olanağı bulunmayan vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak ve kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi, böylece 11. yılında da Bursalıların gözdesi olacak.
‘Bir Yeşilçam Güzellemesi; Leyla İle Mecnun’, Türk sinemasının unutulmaz replikleriyle, ‘Leyla ile Mecnun’ hikâyesinin Yeşilçam uyarlamasını keyifli bir dille gözler önüne seriyor. Anonim bir orta oyunu metni olan Tireli’den uyarlanan ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ ise geleneksel Türk tiyatrosunun komik kahramanlarını günümüzde yaşatıyor.

Şehir Tiyatrosu yaz turnesi 1. tur ve Ramazan programı

Leyla İle Mecnun
31 Mayıs Salı – ÜMİTALAN (KESTEL)
1 Haziran Çarşamba – AKSU (KESTEL)