Şehir Tiyatrosu’ndan ‘Buzlar Çözülmeden’

31 EKİM 2013

Şehir Tiyatrosu’ndan ‘Buzlar Çözülmeden’
– Şehir Tiyatrosu’ndan bir klasik daha; ‘Buzlar Çözülmeden’
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna, 1 Kasım Cuma günü (YARIN) saat 20.00’de Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı yepyeni oyunuyla ‘merhaba’ diyecek.

BURSA – Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sanat sezonuna ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı yepyeni oyunuyla ‘merhaba’ diyecek. Oyunun prömiyeri, 1 Kasım Cuma günü (YARIN) saat 20.00’de Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda iddialı bir yapımla perdelerini açıyor. Türk Tiyatrosu’nun en önemli yazarlarından biri olan Cevat Fehmi Başkut’un Türk Tiyatrosu klasikleri arasında yer alan oyunu ‘Buzlar Çözülmeden’, Bursa’da ilk kez Şehir Tiyatrosu tarafından sahneleniyor.
Yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek’in yaptığı oyunun, dekor tasarımı Akın Tezer Tunalı, Kostüm tasarımı Bengisu Mukiyen, müzikleri ise Murat Gedikli tarafından gerçekleştiriliyor.
‘Buzlar Çözülmeden’, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikâyesini anlatıyor. Prömiyeri 1 Kasım Cuma günü (YARIN) saat 20.00’de Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ‘Buzlar Çözülmeden’, Kasım ayı boyunca her hafta Perşembeve Cuma günleri saat 20.00, Cumartesi günleri de saat 14.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.