Şehir’de ‘Sihirli Orman’ günleri

0
1150

1 EKİM 2015

BASIN BÜLTENİ

Şehir’de ‘Sihirli Orman’ günleri
– Yaz boyunca ilçelerde sahnelediği oyunlarıyla vatandaşlara keyifli anlar yaşatan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, şimdi de çocukları ‘Sihirli Orman’ adlı gölge oyunuyla buluşturuyor.

BURSA – Yaz turnesiyle vatandaşlara keyifli anlar yaşatan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, şimdi de çocukları, ‘Sihirli Orman’ adlı gölge oyunuyla buluşturuyor.

Bursa’da, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, ‘Bir Yeşilçam Güzellemesi; Leyla İle Mecnun’ ve ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ adlı oyunlarıyla vatandaşlara yaz boyu keyifli anlar yaşatan Şehir Tiyatrosu, bu kez çocuklarla buluşuyor.
Şehir Tiyatrosu sanatçıları Eylül ayında ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ oyununu, Kirazlı, İsaören, Konaklı, Tacir Köy, Müşküle, Gölcük ve Badırga’da; Leyla İle Mecnun’u da Koyunhisar, Alaşar, Dereköy ve Yeniköy mahallelerinde yaşayan vatandaşlar için sahneledi. Gittikleri her yerde büyük ilgi gören Şehit Tiyatrosu, bir yandan yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken aynı zamanda çocuklar için gölge oyunu gösterilerine devam ediyor. Karagöz sanatçısı Tayfun Özeren’in yazıp oynattığı ‘Sihirli Orman’ adlı gölge oyunu, Hacivat ve Karagöz’ün eğlenceli macerasını perdeye yansıtıyor. Yaklaşık 40 dakika süren ve 3 yaş ile üzeri yaş grubundaki çocuklara hitap eden oyun, her Perşembe ve Cuma günleri 11.00 ve 14.00 saatlerinde; Cumartesi günleri de saat 12.00’de Karagöz Müzesi’nde  izlenime sunuluyor. Şehir Tiyatrosu ve oyunları hakkında detaylı bilgiye www.bursasehirtiyatrosu.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ