• 0224 716 37 77

Çalışma Saatleri

07.30 - 23.00

Bu ‘Şehir’de tiyatro her yerde

#

Bu ‘Şehir’de tiyatro her yerde
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, ‘Çırçır Sefası’ ve ‘Çemberimde Gül Oya’ oyunlarıyla vatandaşlara eğlenceli anlar yaşatmaya devam ediyor.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, ‘Çırçır Sefası’ ve ‘Çemberimde Gül Oya’ oyunlarıyla vatandaşlara eğlenceli anlar yaşatmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz turnesine sevilen oyunlarıyla devam ediyor. Tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla başlatılan ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında, Şehir Tiyatrosu sanatçıları, ‘Çırçır Sefası’ ve ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı oyunlarını vatandaşların beğenisine sundu. Usta sanatçılar, Gemlik İlçesi’nin Umurbey ve Karacali mahallelerinden Büyükorhan’ın Armutçuk Mahallesi ile Karacabey’in Yeniköy Mahallesi’ne kadar pek çok noktada oyunlarını sahneledi. Oyunları ilgiyle izleyen sanatseverler, sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.
Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen ‘Çemberimde Gül Oya’, seyirciyi de içine alan eğlenceli temsille, keyifli dakikalara imzasını attı. Köy seyirlik oyunlarından ‘Çeşme Başı’, ‘Ana Kız Atışması’, ‘Kasap’ ve ‘Sınır Taşı’ oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla aktarırken, sevilen türküler de oyuna renk kattı. ‘Mandıra Sefası’ adlı Karagöz oyunun ortaoyunu uyarlaması olarak Gökhan Bulut tarafından yeniden yazılan ‘Çırçır Sefası’ da Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Murat Liman yönetmenliğinde sahnelendi. Müzikleri Ömer Göktepeliler’e ait olan oyun, tüm ortaoyunlarında olduğu gibi Kavuklu’nun yanlış algılamaları ve saflığından yararlanan sözde uyanıkların neden olduğu olaylar çerçevesinde gelişerek, izleyiciye kahkaha dolu anlar yaşattı.

Turne programı
Çır Çır Sefası
23 Ağustos Çarşamba PINARCIK (KELES) Oyun Saati: 20.30
24 Ağustos Perşembe KUMLA (GEMLİK) Oyun Saati: 20.30
25 Ağustos Cuma İZNİK Oyun Saati: 20.30
26 Ağustos Cumartesi KOZLUÖREN (KESTEL) Oyun Saati: 20.30

Çemberimde Gül Oya
22 Ağustos Salı KOŞUBOĞAZI (MUSTAFAKEMALPAŞA) Oyun Saati:21.00
06 Eylül Çarşamba KAYMAKOBA (MUDANYA)Oyun Saati: 20.30
07 Eylül Perşembe KONAKLI (NİLÜFER) Oyun Saati: 20.30

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Diğer Yazılar

#
Oyunun Oyunu
    Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni oyunu ile sahnede!Bursa Şehir
#
TOMRİS – Bir Uyumsuz Öykü
    SEVGİLİ SEYİRCİLERİMİZ,   TÜRK EDEBİYATININ SIRADIŞI BİR KADINI TOMRİS UYAR’IN YAŞAMINA, YİNE KADIN
#
GUGUK KUŞU: Kafesten Bir Kuş Uçtu
    Oyun; Randle P. McMurphy tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için
#
ANTİGONE
    Antigone Yaş Sınırı: 13+İnsanoğlunun sistem karşısındaki var olma mücadelesini ve tercihlerinin