MACBETH MERİNOS AKKM’DE

2051

7 ARALIK 2011

– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, WILLIAM SHAKESPEARE’IN ‘MACBETH’ ADLI OYUNUNU ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SAHNELEDİ.
– ‘MACBETH’, HER SALI AKŞAMI MERİNOS AKKM’DE SAHNELENECEK.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sezona damgasını vuran ‘Macbeth’ adlı oyunu, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) sahnesine taşındı.

Bursa’da tiyatro sanatının klasiklerini başarıyla sahneleyen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 6. yaşını karşılarken, sürprizleriyle de sanatseverlere keyifli anlar yaşatıyor. William Shakespeare’in en önemli klasiklerinden biri olan ‘Macbeth’i Tayyare Kültür Merkezi’nin ardından Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda sahneye taşıyan Şehir Tiyatrosu, Bursalılardan yine büyük ilgi gördü.
Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçeye çevirdiği, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Kubilay Karslıoğlu’nun yönetmenliğinde sahnelenen oyunun sonunda sanatçılar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
Şehir Tiyatrosu sanatçıları Ertan Akman, Altuğ Görgü, Nihal Türksever, Müge Açıkdüşünenler, Ebru Ergüç, Nilgün Türksever Görgü, Günay Güney, Murat Liman, Fatih Ateş, Kazım Güçlü, Eren Topçak, Bülent Uçar, Uğur Serener ile Burhan Narınç, Oğuzhan Serkan Bayram, Can Akyollu, Gürkan Sargın, Zafer Pamukoğulları ve İpek Zeylan oyunda rol alıyor. Dekorunu Sertel Çetiner’in, kostümlerini Müge Orhan’ın hazırladığı oyunun ışık tasarımı Zeynel Işık, müzikleri de Murat Gedikli imzasını taşıyor. Güç tutkusunun insan ruhu üzerindeki etkisini konu alan oyun, Shakespeare´in en çok sahnelenen yapıtları arasında yer alıyor.
Shakespeare’in ünlü tragedyası ‘Macbeth’, artık her salı günü saat 20.30’da, Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek.

zp8497586rq