´OSMANCIK’ AKŞEHİR’E GİDİYOR

22 ŞUBAT 2013

‘OSMANCIK’ AKŞEHİR’E GİDİYOR
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, ‘OSMANCIK’ ADLI OYUNUNU 24 – 27 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA AKŞEHİR’DE SAHNELEYECEK.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sezona damgasını vuran ve yoğun ilgiyle izlenen ‘Osmancık’ oyununu Akşehir’de sahneleyecek.

Yeni sezonda perdelerini, Türk edebiyatının usta kalemlerinden Tarık Buğra’nın ‘Osmancık’ oyunuyla açan ve Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgisini toplayan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Akşehir’e turneye gidiyor.
Osmancık’ın ‘Osman Gazi’ olarak tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti´nin kuruluşunu konu alan oyun, 24 – 27 Şubat tarihleri arasında Akşehir’de sahnelenecek. Şehir Tiyatrosu sanatçılar, Bursa’da sanatseverlerden tam not alan oyunu Akşehir’de sahneleyecek olmanın heyecanını taşıyor.

Tarık Buğra’nın yazdığı ve yine Tarık Buğra ile Dinçer Sümer tarafından oyunlaştırılan ‘Osmancık’ı Mustafa Sekmen yönetti. Oyunun dekor ve kostümleri Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımı Zeynel Işık ve müzikleri ise Murat Gedikli imzasını taşıyor. Oyunda, Fatih Ateş, Altuğ Görgü, Günay Y. Güney, Bülent Uçar, Uğur Serener, Nihat Çetinkaya, E. Ertan Akman, Nihal Türksever Erten, Ebru Serener Ergüç, Müge Açıkdüşünenler, Kazım Güçlü, M. Eren Topçak, Didem Hun Liman, İpek Zeylan, Tayfun Özeren, Burhan Narınç, Musa Can Pekcan, Özkan Kılıç, Metehan Kaya, Serdar Soyer, Kemal Aydemir, Mustafa Acar, Oğuzhan Serkan Bayram, Melih Kurtarıcı, Sinem Akar, R. Sidal Damar, Seçil Girgin, Gürkan Sargın, Uğur Çakmak, Fethi Abdullah Avşar ve Melih Kurtarıcı rol alıyor.

zp8497586rq