Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genç Sahne Başlıyor.

19 – 29 yaş arası gençler için, şehir tiyatrolarının deneyimli oyuncularının eğitmenliğinde ücretsiz olarak sürdürülecek olan tiyatro kursunda gönüllüler eğitim almak için seçmelere katılacaklar.

Seçmeler sonucu Tayyare Kültür Merkezi ve Görükle Gençlik Merkezi’nde oluşacak sınıflar ile Mayıs 2019 sonuna kadar eğitimlerini aralıksız sürdürecekler.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genç Sahne Tiyatro Kursu Şartnamesi

Tiyatro Kursu 19-29 yaşarası Bursa’da ikamet eden gençlere yönelik olarak düzenlenmektedir.
Başvurular 7 Kasım 2018 – 19 Kasım 2018 tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi veya Görükle Gençlik Merkezi’ne yapılacaktır.

BAŞVURULARDA ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR :
Bursa ilinde ikamet ediyor olmak
Doğum tarihi 2000(dahil) -1990(dahil) arasında olmak
En az lise mezunu olmak

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER :
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Öğrenci belgesi yada diploma fotokopisi
2 adet fotoğraf

Önemli Not: Yukarıda adı geçen belgeleri, adayın eksiksiz olarak ibraz etmesi gerekmektedir.

Kurs için seçmeler 24 Kasım 2018 tarihinde yapılacaktır.
Adayların seçmelere katılacakları yer, tarih ve saat ile ilgili duyuru 21 Kasım 2018 tarihinde Şehir Tiyatrosu web sitesinde ve sosyal medya hesabında ilan edilecektir.
Kursiyer olmaya hak kazanan adaylar kurs başlangıç tarihinden önce “Tiyatro kursuna katılmasına engel bir hali olmadığına dair” sağlık raporu, ile ikametgah belgesi getireceklerdir.

SEÇMELERDE ADAYLARDAN İSTENİLECEK ÇALIŞMALAR :
Adaylardan kendilerinin seçeceği parçalardan (Tirad) birini sunmak ve ilgili oyun hakkında yeterli donanıma sahip olmak
Herhangi bir şairimizin bir şiirini hazırlayıp sunmak
Doğaçlama yapmak
Adaylardan kendilerinin seçeceği bir şarkıyı söylemeleri istenecektir.

Seçmeler sonucunda kursiyer olmaya hak kazanan adayların isim listesi Şehir Tiyatroları web sitesinde ve sosyal medya hesabından ilan edilecektir.

Dersler, Tayyare Kültür Merkezi ve Görükle Gençlik Merkezi’nde 26 Kasım 2018 tarihinde başlayacak olup pazartesi günleri saat 19:00’da başlayacaktır.
Ders sayısı, saatleri ve günleri Şehir Tiyatrosu tarafından belirlenecektir.

ŞEHİR TİYATROSU GENÇ SAHNE TİYATRO KURSUNDA VERİLECEK DERSLER :
Temel Oyunculuk Eğitimi
Hareket Oyunculuk Eğitimi
Dünya Tiyatro Tarihi ve Teorileri Eğitimi
Yukarıdaki derslere ilaveten oyunculuk eğitimi ile ilgili çeşitli konularda atölye çalışmaları ve söyleşilerde yapılacaktır.