ÇANAKKALE KİREÇTEPE JANDARMA ŞEHİTLİĞİ ” ÇANAKKALE KAHRAMANLIK DESTANI ANLATI

0
1712

23 MAYIS 2017

BASIN BÜLTENİ

BURSALI TORUNLAR DEDELERİNİN HUZURUNDA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE TARAFINDAN BURSA’DAN UĞURLANAN 3500 ÖĞRENCİ KAHRAMAN DEDELERİNİ ANMAK İÇİN ÇANAKKALE’YE ÇIKARMA YAPTI.
ÇANAKKALE SAVAŞLARINDA EN FAZLA ŞEHİT VEREN BURSA, ZAFERİN 102. YILINDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN RESTORE EDİLEN KİREÇTEPE JANDARMA ŞEHİTLİĞİ’NDE KAHRAMAN ECDADA VEFA İÇİN BU KEZ ÖĞRENCİLERLE TEK YÜREK OLDU.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ORGANİZASYONU VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİNDE 70 OTOBÜSLE ÇANAKKALE’YE ADETA ÇIKARMA YAPAN 3 BİN 500 ÖĞRENCİ, ECDADI, GURUR, ŞÜKRAN VE DUALARLA ANDI.

Çanakkale’yi geçilmez yaptılar
Şehir Tiyatrosu sanatçılarının Çanakkale kahramanlık destanını anlatan dinletisi ile başlayan anma töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Çanakkale’nin, ecdadın canlarını hiçe sayarak, bizlere bir vatan bırakmak için omuz omuza verdiği mücadelenin sembolü olduğunu söyledi. Çok uzak bir zamanda değil, 100 yıl önce Çanakkale’de 300 binden fazla askerin toprağa verildiğini hatırlatan Karlık, “Yakın tarihimizde yazılan bu destan, ecdadımızın aziz hatırasını, milli birlik ve beraberliğimizi daima canlı tutacak izler bırakmıştır. Kahramanlarımız; Seddülbahir’de, Arıburnu’nda, Zığındere’de, Tekketepe’de, Anafartalarda ve daha birçok cephede Çanakkale’yi geçilmez yaptılar. Bu muharebede Bursa’dan 5 bin asker şehit oldu. Boğazı geçemeyen itilaf devletleri, karaya çıkarma yapıp harekat başlattıklarında, savunma hatlarımızı güçlendiren takviye birliklerden biri de Bursa Seyyar Jandarma Taburu idi. Yaklaşık 1000 kişiden oluşan Yüzbaşı Hasan Tahsin Bey komutasındaki taburumuz, savaşın kaderini değiştiren stratejik savunmaların hep en önünde yer almıştır” dedi.