ŞEHİR TİYATROSU REKOR KIRDI

0
1110

5 EKİM 2012

BASIN BÜLTENİ

ŞEHİR TİYATROSU REKOR KIRDI
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, ‘ADINI TEMAŞA KOYDUK’ ADLI OYUNUYLA 3 KEZ TURNEYE ÇIKTIĞI YAZ AYLARINDA, 15 BİNİ AŞKIN VATANDAŞA ULAŞARAK İZLEYİCİ REKORU KIRDI.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro, Her Yer Tiyatro’ projesi kapsamında, yaz mevsiminde 3 kez turneye çıktı. ‘Adını Temaşa Koyduk’ adlı oyununu, kent merkezine uzak yerleşim bölgelerinde sahneleyen Şehir Tiyatrosu, tiyatro sanatını 15 bini aşkın vatandaşa ulaştırarak yaza damgasını vurdu.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tiyatro sanatını Bursa’nın her köşesine ulaştırmaya devam ediyor. “Her Yerde Tiyatro, Her Yer Tiyatro” projesi kapsamında yaz turnesinde bu yıl 3 etabı tamamlayan Şehir Tiyatrosu, ilk turda 11 oyunla 4 bin 200, Ramazan ayına denk gelen 2. turda da 15 oyunla 8200 kişiye ulaştı. Bu yıl yaz turnesinin son turunda da 5 oyun oynayıp 2 bin 700 kişiyle buluşan Şehir Tiyatrosu, toplamda, ‘Adını Temaşa Koyduk’ oyununu 31 kez sahneledi, 15 bin 100 kişiye de tiyatroyu sevdirdi.

Tiyatroyu, Gürsu’dan Gemlik’e, kent merkezine uzakta yaşayan tüm vatandaşların ayağına kadar götüren yaz turnesinde geleneksel Türk Tiyatrosu’nun sadece ‘bir Ramazan eğlencesi’ olarak algılanmaması gerektiği vurgulandı. Geleneksel metinlerden yola çıkılarak derlenen ve E. Ertan Akman tarafından sahnelenen oyunda E. Ertan Akman, Tayfun Özeren, Bülent Uçar, Günay Y. Güney, M. Eren Topçak, Fatih Ateş, Kazım Güçlü, Uğur Serener, Altuğ Görgü, Murat Liman, Nihal Türksever, Müge Açıkdüşünenler, İpek Zeylan ve Ebru Ergüç rol aldı. Karagöz ve Hacivat ile Kavuklu, Pişekâr, Zenneler, Tosun, İbiş, Hokkabaz, Leyla ile Mecnun’un da modern bir yorumla sunulduğu oyunla Bursalılar da yaz akşamlarında neşeli anların tadını çıkardı.