9 KASIM 2012
BASIN BÜLTENİ
ŞEHİR TİYATROSU SEZONU ‘OSMANCIK’ İLE AÇACAK
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, YENİ SEZONA TARIK BUĞRA’NIN ‘OSMANCIK’ OYUNU İLE BAŞLAYACAK.
BURSA – Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini, Türk edebiyatının ünlü kalemlerinden Tarık Buğra’nın ‘Osmancık’ adlı oyunuyla açmaya hazırlanıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatrosu, 2012-2013 sanat sezonunda da yine bir klasikle seyircileriyle buluşacak. Okuma provaları hızla devam eden Osmancık, Bursa’da yine bir klasiği sanatseverlerin beğenisine sunacak. Osmancık´ın ‘Osman Gazi’ olarak tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti´nin kuruluşunu konu alan oyunun ilk gösterimi Kasım ayının son haftası içinde Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Mustafa Sekmen tarafından sahnelenecek olan oyunun dekor ve kostümleri Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımı Zeynel Işık ve müzikleri ise Murat Gedikli imzasını taşıyor. Oyun, Aralık ayından itibaren Şehir Tiyatrosu’nun diğer oyunlarıyla dönüşümlü olarak her hafta Perşembe ve Cuma günleri saat 20.00’da, Cumartesi günleri de saat 14.00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.
Klasikler Bursa’da sahneleniyor
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç, bugüne dek ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’, ‘Deli İbrahim’, ‘Hastalık Hastası’, ‘Reis Bey’ ve ‘Macbeth’ gibi klasikleri Bursalılarla buluşturan Şehir Tiyatrosu’nun, yeni sezonda da iddialı bir yapımla sanatseverlerle buluşacağını söyledi. Türk Edebiyatı’nın en önemli yazarları arasında bulunan Tarık Buğra’nın romanından tiyatroya uyarlanan ‘Osmancık’ı, Bursa’da ilk kez sahneleyecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını anlatan Karakoç, Şehir Tiyatrosu’nun bu sezonda da yine Tayyare Kültür Merkezi ve Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yoğun bir programla izleyici karşısına çıkacağını söyledi.
Beyaz perdede can buldu
Tarık Buğra’nın yazdığı ve 1983 yılında yayınlanan roman, 1985 yılında yine yazar tarafından Dinçer Sümer ile birlikte sahneye uyarlanarak Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Sanatseverlerden büyük ilgi gören oyun, 1987 yılında ‘Kuruluş’ adıyla TRT ekranlarında dizi olarak yayınlandı ve çekilen dizinin yeniden kurgulanması ile 2000 yılında yine aynı adla sinema filmi olarak izlenime sunuldu.