Bir ‘Evlenme’ komedisi

16 NİSAN 2014

Bir ‘Evlenme’ komedisi
– Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni oyunu ‘Evlenme’nin provalarına başladı.

BURSA – Bursa’da birbirinden güzel oyunları sahneleyerek sanatseverlerin gönlüne taht kuran Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Evlenme’ adlı yeni oyununun provalarını da hızla sürüyor.

Bu yıl perdelerini ‘Buzlar Çözülmeden’ ile açan Şehir Tiyatrosu, kısa süre önce ‘Gulyabani’yi sahneye koydu, bu kez de ‘Evlenme’ adlı yeni oyununun provalarına başladı. Tayyare Kültür Merkezi’nde provaları süren oyun, 1 Mayıs Perşembe günü seyirciyle buluşacak.
Rus roman ve oyun yazarı Nikolay Gogol’un ünlü eseri ‘Evlenme’, halasıyla yaşayan ve evlenmek isteyen Agafya’ya talip olan koca adaylarının ilginç yarışını gözler önüne serecek. E. Ertan Akman’ın yönettiği oyunda; İpek Zeylan, Bülent Uçar, Deniz Gürsucu, Murat Liman, Kazım Güçlü, Tayfun Özeren, Emrah Burak Gürbüz, Serdar Soyer ve Burhan Narınç rol alıyor. Gogol’un çöken soylular ile yükselen burjuva sınıflarının çatışmasını eğlenceli bir evlenme hikayesiyle anlattığı müzikli oyun, iki perdede sahnelenecek.