Gulyabani ‘Perde’ dedi

0
2235

Gulyabani ‘Perde’ dedi
– Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni oyunu ‘Gulyabani’yi sahnelemeye başladı.
– Bursalı tiyatroseverler, oyunun galasında, Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Gulyabani’ye büyük ilgi gösterdi.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Gulyabani’ adlı yeni oyununun galasına, tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.

Şehir Tiyatrosu, Türk Edebiyatı’nın usta yazarlarından Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eserinden sahneye uyarlanan ‘Gulyabani’ adlı oyunu, sanatseverlerle buluşturdu.
Tayyare Kültür Merkezi’nde galası yapılan oyun, Volkan Özgömeç’in yönetmenliğinde sahnelendi. Lale Oraloğlu’nun uyarlaması ile Şehir Tiyatrosu sahnesinde can bulan oyunda Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hun Liman, Müge Açıkdüşünenler, Eren Topçak, Nihal Türksever Erten, Günay Güney, Uğur Serener ile Nihat Çetinkaya, Mehmet Ali Açıl, Hakan Demir, Musa Can Pekcan ve Metehan Kaya rol alıyor. Dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Funda Çebi, ışıkları Zeynel Işık ve müzikleri Murat Gedikli ile Ahmet Baran imzasını taşıyan oyunun danslarını da Ferdi Yıldız hazırladı. Usta yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın 1913 yılında kaleme aldığı ve önemli yapıtları arasında yer alan Gulyabani, aynı zamanda Türk edebiyatının ilk korku romanı olma özelliğini de taşıyor. Şehir Tiyatrosu, Gulyabani’yi perşembe ve cuma günleri saat 20.00’da, cumartesi günleri de saat 14.00’de Tayyare Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Biletleri tam 5, öğrenci ise 3 TL’ye satılan oyunu izlemek isteyenler, (0 224) 220 88 48 numaralı telefon ile Tayyare Kültür Merkezi’ne ulaşabilir.