BU ‘ŞEHİR’DE TİYATRO VAR

25 OCAK 2013

BU ‘ŞEHİR’DE TİYATRO VAR
– TİYATRONUN COŞKUSU ŞUBAT’TA DA SÜRÜYOR.
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, EN SEVİLEN OYUNLARINI SANATSEVERLER İÇİN SAHNELEMEYE DEVAM EDİYOR.
– ‘OSMANCIK’ VE ‘MACBETH’İN YANI SIRA ‘ÖLÜM TUZAĞI’, ‘KAYNANAM NASIL KUDURDU’ VE ‘KARAGÖZ DADIM OLSANA’ OYUNLARI DA ŞUBAT AYINDA TİYATROSEVERLERLE BULUŞACAK.

BURSA – Bursa’da tiyatronun keyfini kentin her köşesine ulaştıran Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, en sevilen oyunlarını Şubat ayında da sahnelemeye devam edecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun en çok beğenilen klasikleri, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Usta tiyatrocular, ‘Osmancık’ ve ‘Macbeth’in yanı sıra ‘Ölüm Tuzağı’, ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’ ve ‘Karagöz Dadım Olsana’ oyunlarını Şubat ayı boyunca Bursalıları için sahneye taşıyacak.
Türk edebiyatının ünlü kalemlerinden Tarık Buğra’nın aynı adlı oyunundan sahneye uyarlanan, Osmancık´ın ‘Osman Gazi’ olarak tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti´nin kuruluşunu konu alan oyun 1 Şubat Cuma tarihinden itibaren Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Şehir Tiyatrosu’nun klasiklerinden William Shakespeare’in ‘Macbeth’ adlı oyunu, her Salı Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) sahnesinde; Amerikan Edebiyatı’nın korku ve gerilim yazarı Ira Levin’in ‘Ölüm Tuzağı’ adlı oyunu ile Türk Edebiyatı’nın usta yazarlarından Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu’ adlı oyunu ise Tayyare Kültür Merkezi’nde dönüşümlü olarak sahnelenecek. Şehir Tiyatrosu’nun gölge oyunu ‘Karagöz Dadım Olsana’ ise, Karagöz Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

ŞEHİR TİYATROSU ŞUBAT PROGRAMI

TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ (TKM)

OSMANCIK
1 ve 28 Şubat, Saat 20.00