‘Fehim Paşa Konağı’na büyük ilgi’

0
1088

29 NİSAN 2015

BASIN BÜLTENİ

‘Fehim Paşa Konağı’na büyük ilgi
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan bir ilk olan ‘Fehim Paşa Konağı’ adlı oyununun prömiyerine görme engelli vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, usta yazar Turgut Özakman’ın unutulmaz oyunları www.masterpapers.com.au arasında yer alan ‘Fehim Paşa Konağı’nı görme engelli vatandaşlar için seslendiriyor.

Okuma tiyatrosu geleneğini canlandırma amacı taşıyan proje ile Şehir Tiyatrosu, izleyici yelpazesine görme engelli vatandaşları da ekledi. ‘Radyo Tiyatrosu’ formatından farklı olarak her hafta canlı olarak seslendirilecek oyununun prömiyeri de Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Canlı müzik eşlikli, ‘Al Sözüm Dinleyle’ şeklinde başlayan oyunun yönetmenliği Kazım Güçlü, müzik direktörlüğünü ise Ömer Göktepeliler üstlendi. Oyunun ilk dinletimi yoğun ilgi gördü. Görme engelli vatandaşlar, beğeniyle dinledikleri oyunun sonunda sanatçıları alkışlarla tebrik etti. Oyunun ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nur Çakır, yönetmen Kazım Güçlü’ye çiçek vererek, Şehir Tiyatrosu sanatçılarını anlamlı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Edebiyatın usta kalemi Turgut Özakman tarafından 1979 yılında yazılan oyun, meşrutiyet öncesi İstanbul’unun sosyal yaşamına mercek tutuyor. Oyun, salı akşamları saat 19’00’da Tayyare Kültür Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak. 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ