‘Karagöz’ün Uzay Yolculuğu’ başladı

0
1142

6 EKİM 2016

BASIN BÜLTENİ

‘Karagöz’ün Uzay Yolculuğu’ başladı
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Karagöz’ün Uzay Yolculuğu’ adlı gölge oyunu, Karagöz Müzesi’nde gerçekleştirilen prömiyerle seyircisiyle buluştu.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Karagöz’ün Uzay Yolculuğu’ adlı gölge oyunu, Karagöz Müzesi’nde gerçekleştirilen prömiyerle seyircisiyle buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Tayfun Özeren’in hem yazıp hem de oynattığı ‘Karagöz’ün Uzay Yolculuğu’ adlı gölge oyununun prömiyeri, Karagöz Müzesi’nde yapıldı. Fethiye İlkokulu öğrencilerinin de ilgiyle izlediği oyun, çocukların büyük beğenisini kazandı. Özeren, oyunu izleyen öğrencilere Karagöz ve Hacivat hakkında bilgiler vererek, tasvirleri tanıttı.
‘Karagöz’ün Uzay Yolculuğu’nun ilk gösterimini izleyenler arasında yer alan Efe Giray Ergüç, oyunun sonrasında perde arkasına geçerek, Tayfun Özeren ile birlikte Karagöz ve Hacivat oynattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları Ebru Ergüç, Uğur Serener ve Seçil Girgin Serener de usta sanatçı Tayfun Özeren’in prömiyer heyecanına ortak oldu. Özeren ise sevincini, izleyicileriyle ve sanatçı dostlarıyla paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.
4 yaş ve üzerindeki çocuklar ile ailelerinin de keyifle izleyebileceği oyun, seyircisini, Karagöz ve Hacivat’ın renkli dünyasına konuk ediyor. Yaklaşık 35 dakika süren oyun, Perşembe ve Cuma günleri saat 11.00 ile 14.00’de, Cumartesi günleri ise saat 12.00’de Karagöz Müzesi’nde izlenime sunulacak. Oyunla ilgili detaylı bilgiye www.bursasehirtiyatrosu.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Oyunun konusu
Mahallenin çocukları uzaktan kumandalı oyuncak uçaklarını Karagöz’ün penceresi önünde uçurur. Karagöz gördüğü oyuncak uçağı uçan daire sanar ve mahalleyi “Uçan daire var, uzaylılar geldi!” çığlıkları ile ayağa kaldırır. Gerçek ortaya çıkınca da mahallelinin alay konusu olur. Bir gece, Karagöz’ün bahçesine gökyüzünden gerçekten, uzay gemisine ait bir cisim düşer ve Karagöz’ün uzay macerası da böylece başlar.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ