Şehir Tiyatrosu yaza hazır

0
1077

BASIN BÜLTENİ

Şehir Tiyatrosu yaza hazır
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında yaz boyunca sahneleyeceği ‘Bir Mahalle ki…’ adlı ortaoyunun hazırlıklarına başladı.
– ‘Bir Mahalle ki…’, oyunun yazarı usta sanatçı Münir Canar yönetmenliğinde sahneye taşınıyor.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında yaz boyunca sahneleyeceği ‘Bir Mahalle ki…’ adlı ortaoyunu; oyunun yazarı da olan usta sanatçı Münir Canar yönetmenliğinde sahneye taşıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kent merkezinden uzakta yaşayan ve tiyatroya gitme olanağı bulamayan vatandaşlara ulaştığı ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi, bu sene de yaz mevsiminde çevre ilçelerde yaşayan vatandaşları tiyatroyla buluşturacak.
Geçen yıl 31 farklı noktada 15 bin izleyiciyle buluşan Şehir Tiyatrosu, bu yıl için de çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Şehir Tiyatrosu’nun Tayyare Kültür Merkezi’nde hazırlıklarını sürdürdüğü oyun ise usta sanatçı Münir Canar yönetmenliğinde sahnelenen ve yine Canar’ın kaleme aldığı ‘Bir Mahalle ki…’ adlı ortaoyun…

‘Kaynanalar’, ‘Beybaba’, ‘Servet Avcısı’ ve ‘Türkan’ gibi televizyon dizilerinden de tanınan ve bugün ortaoyununun en önemli temsilcisi olan usta sanatçı Münir Canar’ın, Ramazan aylarıyla özdeşleşen ortaoyunu geleneğini ve Türk tiyatrosunun komik kahramanlarını bir araya getirdiği ‘Bir Mahalle ki…’ adlı oyun, renkli karakterleriyle dikkat çekiyor.
Oyunda, muhtar olan Pişekâr’ın, mahalleliyi kandırarak mahalledeki evleri, bakkal ve çeşmeyi yüksek paralar karşılığı yabancılara satması ve devamında gelişen olaylar gözler önüne seriliyor. Şehir Tiyatrosu’nun 20 kişilik dev kadroyla sahnelediği oyunun müzikleri Kemal Günüç, dekor ve kostümü Akın Tezer Tunalı, dansları Ferdi Yıldız imzasını taşıyor.

‘Bir Mahalle ki…’, ilk olarak 3 Haziran Pazartesi günü Orhangazi İlçesi Gedelek Köyü’nde seyirciyle buluşacak. 3 Temmuz’a kadar 18 ayrı noktada gerçekleştirilecek olan ilk turne programının ardından, Ramazan ayında da 2. tur yapılacak.

zp8497586rq
zp8497586rq