Şehir Tiyatrosu yaza imzasını atacak

24129_ORHANEL_201706161508

28 TEMMUZ 2017

Şehir Tiyatrosu yaza imzasını atacak
– Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz sezonuna sevilen oyunlarıyla devam ediyor.

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz sezonunda birbirinden güzel oyunlarıyla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tiyatroya gitme olanağı bulunmayan çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla başladığı ‘Her Yerde Tiyatro’ kapsamında, yaz boyunca 2 ayrı oyunla seyircileri ile buluşacak. Şehir Tiyatrosu’nun usta sanatçıları ‘Çırçır Sefası’ ve ‘Çemberimde Gül Oya’ adlı oyunlarını ilçelerde sanatseverler için sahnelerken, Bursa Karagöz Müzesi’nde de Ağustos ayı boyunca gölge oyunu gösterileri ücretsiz olarak izlenebilecek.
‘Mandıra Sefası’ adlı Karagöz oyunun ortaoyunu uyarlaması olarak Gökhan Bulut tarafından yeniden yazılan ‘Çırçır Sefası’, Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Murat Liman yönetmenliğinde sahneleniyor. Müzikleri Ömer Göktepeliler’e ait olan oyun, tüm ortaoyunlarında olduğu gibi Kavuklu’nun yanlış algılamaları ve saflığından yararlanan sözde uyanıkların neden olduğu olaylar çerçevesinde gelişiyor.
Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen ‘Çemberimde Gül Oya’ oyunu ise türünün bir yansıması olarak yer yer seyirciyi de içine alarak keyifli bir gösteri sunuyor. Köy seyirlik oyunlarından Çeşme Başı, Ana Kız Atışması, Kasap ve Sınır Taşı oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla aktarırken, oyunlar arası geçişler de sevilen türkülerle sağlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Gölge Oyunu kolu da Ağustos ayı süresince ücretsiz gölge oyunu gösterileri ile sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Gölge oyunu sanatçısı Hayali Tayfun Özeren tarafından oynatılacak Geleneksel Karagöz Oyun Metinleri olan ‘Kari Kadim ve Nev-i İcat Oyunlardan Seçmeler’, Ağustos boyunca her hafta Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri saat 14.00’da, Cumartesi günleri saat 12.00’da izlenebilecek.

TURNE PROGRAMI

ÇIR ÇIR SEFASI